Handla mat i enorma mängder, packa kläder, städa hem….

Publicerad av

Det är inte lite som skall göras då hela familjen plus tvål hundar skall åka iväg en hel vecka! Speciellt eftersom vi helst inte skall åka till ngn affär där nära sommarstugan pga detta förbenade virus.

Idag har jag handlat mat för en hel armé och imorgon skall vi då se om jag lyckas få allt medtaget i bilen. Plus väskor med kläder, plus hundar och ´ mat åt dem, plus en hel diverse annat som skall med som jag handlat till sommarstugan.

Eftersom vi skall försöka undvika så långt som möjligt att besöka ngn lokalaffär, gäller det att konstant ha en lista på vad som tar slut efter varje besök på sommarstugan, så att jag kommer ihåg detta, vad det nu kan vara , och handlar det medan jag är hemma i Förorten.

Nu är jag nog helt bombsäker på att all den maten som jag köpte idag inte kommer att räcka så länge som jag hoppats. Det blir nog helt klart en avstickare till den lokala matvaruhandelns, men förhoppningsvis blir det en snabb runda.

Det blir bara att gömma sig bakom munskyddet, tvätta händer och vara så snabb som möjligt. Snabbt betala i kassa och sedan tillbaka till sommarstugan igen. Det är ju helt självklart att ortsbefolkningen inte vill ha flera fall med Covid i de mycket mindre sjukhusen runt sommarstugan och det är ju också helt självklart att vi inte vill sprida ngt sådant. Det är lite knepigt med Maken och hans jobb. Han jobbar sgs dagligen med Covid patienter och som bekant är, kan han vara smittad, utan symptom och samtidigt föra detta otäcka virus vidare.

Nu tvivlar vi nog hela familjen på att han faktiskt är smittad. Han är frisk som en nötkärna och jobbar på som vanligt. Idag avverkade han som normalt ett 12 timmars pass. Man tycker ju att ngn som skulle ha symptom på Covid inte skulle orka med sådana tider….?

Ändå vill vi förstås vara försiktiga och ta hänsyn till befolkningen där och därför har jag idag farit runt som om jag hade eld i baken. På grund av Makens och ungdomarnas arbetstider imorgon, har vi inte riktigt bestämt oss ännu när vi skall åka, men helt klart är det nog att vi tar två bilar för att få med all denna packning!

4 kommentarer

 1. Hoppas att ni får bra väder så att ungdomarna får testa de nya vattenskidorna! 🌞
  Nästa helg kommer vi också att åka till mina föräldrars sommarstuga för att fira midsommar, bara vädret är okej.
  Ha en avkopplande veckan och njut!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det är ju alltid så mycket ’ställas’, men nu är vi här och trots kyligt väder, känns det sSÅ skönt!
   Trevlig helg till dig och familjen! 😃

   Gilla

 2. Lycka till med allt det där! 🙂 En kompis till mig har en stuga ett par timmar härifrån som de vistas i nästan varje helg. Hon berättade att hon brukar fotografera inne i kylen/frysen och skafferiet med mobilen innan hon åker därifrån. Sen kan hon handla nytt med hjälp av bilderna 🙂 Ha så trevligt nu!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.