In heaven ( literally!)

Publicerad av

Ni som följer dessa vardagliga skriverier, vet att en viss Son har börjat läsa teoridelen som krävs för att sedan börja ta flygletkioner, som småningom leder till pilotlicens.

För ngn vecka sedan hade han läst så långt han kunde före den första introduktionslektionen kunde hållas. Denna lektion skulle innehålla en timmes flygning med pilot för att visa hur det är att flyga ett mindre plan.

Idag på eftermiddagen var det dags och jag måste säga att mor i huset var en aning nervös inför detta. Vi har haft ljuvligt svalt väder hela dagen. Svala, torra vindar och inte varmare än 21 grader, vilket efter flera dagar med över 30 grader, kändes helt otroligt ljuvligt. Däremot har resterna av orkanen som fanns kvar från Florida nu nått oss här i Minnesota och det har blåst grymt hårt hela dagen.- så pass hårt att jag inte var så säker på att det skulle bli ngn som helst flygning för Sonen idag.

Sonen klättrar in i planet. Piloten iklädd munskydd syns på andra sidan planet

Jodå, visst blev det flyga av trots den hårda vinden och en viss Son har nu sin första erfarenhet vid pilotspakarna! Det var nämligen han som satt i det vänstra sätet, där huvudpiloten egentligen sitter. Dock var det naturligtvis den utbildande piloten som startade och landade planet.

Klar för avfärd!

Efter ngn timme messade Maken och bad mig att se uppåt.Jag sprang ut ur köket där jag höll på med matlagningen och tittade uppåt och såg planet som han och Sonen satt i. De flög nästan rakt ovanför vårt hem och jag lyckades få bilden ovan. Det var svårt att se eftersom de flög så nära solen och jag siktade mer eller mindre på måfå med mobilkameran och lyckades få en bild som i alla fall dög.

De flög runt vårt hem ett par gånger, och sedan satte de kurs tillbaka mot flygfältet för att landa planet.

Det är en mycket glad och lycklig pojke som vi har hemma ikväll kan jag lova!

Lyckligare pojke får man söka efter!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.