Tandläkarbesök i karantäntider

Publicerad av

För sex månader sedan då Lillasyster hade besökt tandläkaren, beställde jag ny tid åt henne. Före skolan såklart, kl.08.30 skulle passa utmärkt tyckte vi…då! Inte visste vi ju något om vad som komma skulle….

Nu har vi befunnit oss i karantän och i distansskola i två och en halv månad och Lillasyster stiger vanligen UPP kl. 08.30! Skoldagen börjar kl.10, hon behöver inte stiga upp i ottan precis.

Idag väckte jag henne strax efter sjuslaget. Dags att stiga upp ur sänghalmen och göra sig klar för att åka iväg. Hon var duktig att stiga upp, det måste jag nog medge och precis kl.08.05 körde vi iväg.

Att gå till tandläkaren dessa tider är nog rätt annorlunda. I fredags fick jag ett samtal från receptionisten som ville veta om alla i familjen var friska? Hade ngn i familjen nyligen haft feber? Hosta? Ont i halsen? Hade ngn i familjen nyligen kommit i kontakt med ngn som kanske var Covid positiv?

Hon blev faktiskt lite ställd då jag berättade att pappan i huset jobbar på sjukhus och kommer dagligen i kontakt med patienter som lider av Covid. Det blev tyst i den andra ändan av luren och efter ngn kort sekund kom det ett litet generat skratt;

‘Well, we DO make exceptions for children of health care workers to be seen’

Och med detta lila tillkännagivande bestämde vi då att jag skulle skjutsa Lillasyster till tandläkaren på måndagsmorgonen.

När vi kom fram imorse, släppte jag av Lillasyster, iförd munskydd utanför dörren till tandläkaren. Jag gick inte in med henne , eftersom hon ändå är 12 år, klarade hon helt klart att gå in alldeles själv. Efter att hon hade kommit in, fick jag ett samtal av receptionisten igen som återigen kollade att alla i hemmet fortfarande var friska. Jodå, friska är vi, tack och lov!

Själv åkte jag till en parkeringsruta, tog fram min bok och satte mig bekvämt att läsa medan Lillasysters tänder putsades rena och undersöktes. Glad i hågen kom hon ut till mig ngn halv timme senare… Eller åtminstone trodde jag hon var glad i hågen, men det visade sig att Dr. R ( som förresten tillbringat en del av studietiden i Malmö och pratar riktigt bra skånska och alltid övar sin svenska på våra barn!) berättade åt henne att det nu är dags för det som var och varannan unge får dessa tider… Just det, tandställning!

Han bad Lillasyster hälsa till mig att det är dags att beställa tid till specialtandläkaren för att påbörja processen så fort som möjligt. Dock har specialtandläkaren just nu stängt, eller sköter endast om barn och ungdomar som redan har tandställning och tar inte just nu emot nya patienter, så det lär nog bli ett tag ännu….. Lillasyster verkade ganska nöjd över detta i alla fall.

Efter detta besök körde vi sedan hem igen. Skolan kallade för Lillasyster och Zumban kallade för mamman….

‘Godispåsen‘ innehållande tandborste och tandkräm som Lillasyster fick av tandläkaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.