KarantänKonsert

Publicerad av
Det gäller att lyssna noga för att höra om alla 47 strängar är stämda

Klockan 10.45 lokal tid började ‘sound check’ och Lillasyster logggade in till Zoom rummet där hennes lärare hjälpte henne att lyssna till hennes harpa och för att höra att hon hördes bra. Likadant gjordes med de resterande elverna. Det är mycket som skall stämma, ljud, ljus, tonen på strängarna, vinkeln på kameran osv. Detta var ju också den första harpkonsert någonsin via zoom, så visst var det extra spännande!

Så här såg det ut från vår vinkel

De två instruktörerna ville inte att föräldrarna skulle köpa extra mikrofoner till detta ändamål, men detta i sin tur betydde ju då att inte ljudet alltid var det bästa. En harpa i sig själv producerar ju ett väldigt tyst, nästan änglalikt ljud, så det gällde att hålla huset tyst runtomkring vår uppträdande Lillasyster.

Strategin blev denna: Maken gick ner till datorn och loggade in till zoom och tog med sig hundarna. De fick nya, färska hundben att tugga på, som förhoppningsvis skulle hålla dem glada, nöjda och tysta under konserten. Resten av oss satt på soffan och agerade publik och applåderade vilt efter att Lillasyster hade spelat.

Det var ju lite synd att inte kunna träffas och lyssna i den fina konsertsalen vid musikinstitutet. Akustiken där är fantastisk, men salen finns ju kvar och förhoppningvis börjar lektionerna som normalt igen till hösten. Inga sådana beslut har tagits ännu….

Det häftiga med denna fantastiska teknologi som vi har är ju däremot att släkt och vänner overh hela världen kan hänga a med på ett hörn! Lillasyster hade publik i här i Tvillingstäderna och i delstaten Arkansas och sedan både hemma i Jakobstad, Finland och i Örnsköldsvik och Gävle i Sverige dessutom! Det var så otroligt roligt och Lillasyster blev så glad efter konserten då jag visade henne alla hälsningar som kommit in över nätet på ett eller annat sätt. Tack till alla ni som loggade in och var med på ett hörn! ( Ingen nämnd och ingen glömd!)

Vår dator i arbetsrummet


Kusin Vitamin med familj i norra Sverige tittar också….

Efter denna lyckade konsert, packade Maken ned allt i snabba ryck och åkte iväg till sommarstugan för sin snabba avstickare. Han hade hoppats komma fram innan det utlovade regnet började. Han ville jobba på bryggan och en del hann han nog få gjort också innan regnet satte igång.

Det har regnat hela dagen här i Tvillingstäderna också och det har varit riktigt skönt med ett stilla regn hela dagen. Välbehövligt för allt som grönskar och slår ut och imorgon, söndag lär det se likadant ut på väderfronten. Mycket bra.

Lilly är ivrig och mer än redo att åka till sommarstugan med Husse!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.