KarantänBlandat

Publicerad av

Denna dagen. Den 1.5 som ni firar hemma ståtligt med mjöd och struvor och kanske rentav munkar också, är som vilken annan dag som helst här på andra sidan Potten. Dock i karantän, men ändå. Lite fest och glam skulle nog gärna få sätta lite sprätt på tillvaron just nu.

Dock började dagen faktiskt på allra bästa sätt med personalmöte! Ni som läser detta plitande vet att vi tvingades stänga vårt lilla dagis i mitten på mars och så var det med det. Sorgligt värre kändes det och inga löner klirrade till längre i bankkontot.

Tills för två veckor sedan! Då ringde chefen och berättade att det nu ser lite ljusare ut. Dagiset har fått lov att öppna igen till hösten ( beroende på situationen då förstås.) och inte nog med det, min chef var snabb och anhöll om ett litet lån som fanns till hands för små företag och fick det! Detta i sin tur betyder att vi nu får lön ända till slutet av skolåret!

Om man får lön msåte man ju göra ngt för att förtjäna denna lön också. Det är därför som jag nu skrivit små handskrivna kort till 19 av våra barn och mina arbetskamrater har ungefär lika många att skriva. Planeringen inför nästa år pågår likaså och nästa vecka blir det konferens via nätet.

Idag var det alltså dags för personalmöte via videosamtal. Vi har förstås hållit kontakten, men att se alla igen var helt otroligt roligt och vi bestämde oss nästan på raken att ta ett till samtal nästa fredag! Bara för att liksom!

Och vi fick faktiskt en hel del gjort också, efter att vi babblat i mun på varandra en liten stund. Och efter vissa diskussioner har jag numera mera planering att ta itu med…!

Efter denna trevliga början på dagen, blev det mindre trevligt efter att hunden Fiona bestämde sig för att rulla runt i bajs ute på gården. Detta är verkligen inte ngt hon har för vana att ta itu med. Och hon tycker inte om att bada!

Inlindad i handduk, ren, och lite snopen.

Det blev jag som badade henne första gången på eftermiddagen och Maken som badade henen på kvällen, då det hände för andra gången. Dumma hund var allt vi kunde säga och gå runt på gårdsplanen och plocka upp precis allt bajs som vi hittade! ( också detta för andra gången idag!)

Nybakade havre och russinkakor

Mitt i all denna dramatik lyckades jag få en sats havre och russinkakor bakade. Detta är ett recept som hela familjen älskar, men som jag aldrig riktigt lyckats få till. Idag, av ngn anledning lyckades de och jag blev faktiskt mycket nöjd!

4 kommentarer

 1. Att dagiset skall öppna upp igen var en trevlig nyhet! 👏
  Roligt att ha något att se framemot!😊
  1:a maj var lugn, småplock här hemma och bakning. Idag ser det ut att komma en del regn, så tror det blir att baka bröd idag.

  Gillad av 1 person

  1. Ja. Verkligen roligt blir det om vi får öppna vårt dagis igen i höst. 😃
   Idag tar jag en paus från allt bakandet. Hoppas brödet blir gott! 😋

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.