KarantänSyssla: mer bakning och vårfotografering

Publicerad av

Eftersom regnet fortsatte att strila ned hela dagen, passade dagen ypperligt till bakning och bakning blev det!

Jag började med en svamprtårta till en viss Dotter som fyller år imorgon. Oftast vill ungdomarna ha amerikansk tårta på sina födelsedagar så det är länge sedan vi har haft en äkta gräddtårta i huset. Detta ser jag verkligen fram emot!

Efter att svamptårtan var i ugnen, satte jag igång brödmaskinen med deg till amerikanska kanelbullar. Det är länge sedan jag gjort dem, men vet att jag har bloggat om dem förut. Medan degen gjordes i brödmaskinen höll jag ett öga på tårtan i ugnen samtidigt som jag lade igång en sats med kakor.

Utkavlad deg som gjorts i brödmaskinen

Efter att brödmaskinen hade färdigställt vetebrödsdegen hällde jag ut den på den mjölade köksön och kavlade ut den. Degen var mycket fin och jag var mycket nöjd med brödmaskinens konster. Ingen kardemumma eller russin finns i denna deg, så den har lite annan smak än den som jag vanligen bakar.

Kolan i bottnen på formen

Innan jag lägger bullorna att jäsa, smälter jag smör och farinsocker tillsammmans i en storm form. Detta blir kolan som jag sedan ställer bullorna i att jäsa.

Bullor klara för jäsning

Sedan sätter jag in hela formen i ugnen som har stått varm ett tag på jäsning.

Varma och färdiga att ätas….

Efter jäsningen i den varma ugnen skall bullorna gräddas i 35 min på 350 grader Fahrenheit, vilket på europeiska blir medelvarm ugn.

Efter att bullorna var klara njöt vi av dem direkt med eftermiddagskaffet och sedan skötte jag om att kakorna blev klara. Idag bakade jag chokladkakor med godisbitar i. Lite liknande som Daim där hemma. Eftersom hela familjen åt bullar, har ingen tror jag ens smakat på kakorna ännu, så det har liksom inte fått ngt betyg. Kanske imorgon…?

Färdiggräddade chokladkakor

På seneftermiddagen upphörde vårregnet och på kvällen efter Zumban gick jag ut för att njuta av den friska luften. Den var fräsch och frisk och doftade oerhört gott. Vinden blåste fortfarande, men vi har haft sådana blåsiga förhållanden hela våren, så jag tänkte inte desto mera på detta.

Pilträdet som jag visade i mitt senaste inlägg på håll har små blad på kommande

Gräsmattan och träden tackade storstilat för dagens regn med att se mycket grönare ut på kvällen än vad de hade på förmiddagen. Härligt! Rabarbern måste absolut skryta allra mest med att visa hur mycket den vuxit på bara några dagar igen:

Dagens rabarberbild. Det är inte många veckor innan jag plockar den första rabarbern.

Imponerande, eller hur?

2 kommentarer

 1. Vad mycket gott! Kanske borde baka lite? Inte riktigt min favoritsyssla men det var bra länge sen jag bakade bullar. Min rabarber är minimal. Planterad på fel ställe en gång i tiden och knappt omskött alls. Tror jag ska köpa mig en ny planta i år och välja en bättre plats! Rabarberpaj alltså …

  Gillad av 1 person

  1. Rabarberpaj är nog väldigt gott. Och sätt i jordgubbar också…. mums! 😋
   Haft massor med tid för bakning- är på 7e påsen med mjöl! (2.7 kg!) 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.