KarantänSöndag nr. 7: lite ditt och datt

Publicerad av

Jaa, hörni…. Hde ngn sagt åt mig att vi fortfarande skulle sitta i karantän efter sju veckor tror jag nog jag skulle ha blivit smått galen! Trots allt, här sitter vi ännu. Och rätt bra går det…faktiskt ändå. Dagarna fortsätter rulla på och idag denna karantSöndag den sjunde på raden har vädret bjudit på det mesta i form av vårväder: Sol, regn, blåst och otrolig värme, allt om vartannat. VÄRME dock, inte hetta! Älskar våren på dessa breddgrader, för det är runt + 20  redan i slutet på april, men atmosfären är ännu torr och hettan från södra USA har inte orkat hit upp ännu. Absolut bästa årstiden i detta hörn av världen om ni frågar mig.

Ogräs….

Den allra första maskrosen hittade jag i förmiddags, då det redan gick att sätta sig i solen ute på trappan och bara njuta. Ännu har jag inte dragit upp den, men det är nog bästa att jag får det gjort imorgon. Maken är ingen vän av dessa och tycker inte om då de sprider sig i gräsmattan och det gör de ju ganska snabbt.

Min privata hårfrisörska ser till att jag får snygga flätor

Lillasyster har i flera veckor nu övat på att franskfläta mitt hår. Idag tyckte vi båda att flätan blev alldeles utmärkt jämn och fin. Vad tycker ni?

Dotterns högst intressanta studieplats

Medan lakanen hängde på tork ute i det ljuvliga, varma vädret ( innan regnet och blåsten hälsade på.) hittade Dottern en mycket bra studieplats. Hon lät nämligen datorn sitta under lakanet så att den skulle befinnna sig i skuggan, medan hon pluggade. Så där väldigt bekvämt ser det kanske inte ut, men hon tyckte i alla fall att det var skönt.

Nu är det kväller igen och jag är ganska just hemkommen från mataffären igen en gång. Denna gång var det en hel del som behövdes, trots att jag handlade mat för endast tre dagar sedan. Svärföräldrarna hade också en rätt lång lista, så efter att allt var inhandlat åkte jag iväg till dem och lämnade allting åt Svärfar som kom och tog emot i garagedörren igen. Vi gjorde vår nygamla rutin där jag lägger maten på uppfarten och går bakåt ett par steg, medan han kommer ut ur garaget för att hämta maten. Måste ju hela tiden tänka på den sociala distansen ni vet. Svärfar fyller 82 om några veckor och Svärmor 86 i juni. De hör i allra högsta grad till riskgruppen. Dock finns det ju undantag till detta också…. Igår dog Minnesotas yngsta insjuknade patient i Covid. Endast 44 år gammal….

Vi har nu runt 3600 fall med Covid i staten och nästan 300 dödsfall. Dock har över hälften tillfrisknat, men det hörs det ju inte så mycket om….

2 kommentarer

    1. Skulle jag få välja skulle de nog få vara kvar, men jag ids inte bråka om saken. Det finns värre ( bättre? 😉) saker att bråka om. Javisst blev flätan bra?! Mycket bättre än vad jag får dem själv med hjälp av spegeln!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.