KarantänSyssla: Taxi service

Publicerad av

Svärfar ringde imorse. Ville veta om jag hade möjlighet att ta honom till ögonläkaren. Han skulle ha opererats för gråstarr för en månad sedan, men pga av Covid, så blev det ingen operation. Den har skjutits upp till åtminstone augusti just nu.

Däremot berättade han att ögat som behöver opererats nu har fått ngt annat slags problem och han hade tid idag på eftermiddagen, men vågade inte köra med bara ett bra öga. Kunde jag erbjuda taxiservice?

Jo, men absolut! Jag hämtade honom vid 13.30 och vi körde iväg till kliniken som ligger ungefär 15 km bort. Detta innebär att jag faktiskt körde längre än vad jag har gjort de senaste sex veckorna! Det var riktigt roligt att se motorvägen igen!

Medan Svärfar gick in till kliniken med munskyddet på, satte jag kvar ute på parkeringen i bilen med fönstren öppna. Varmt var det inte. Det hade lovats runt tio grader varmt med sol idag, men den där blåsten ,som har härjat i flera dagar nu, gjorde att det kändes betydligt kyligare.

Efter en dryg timme dök Svärfar upp igen och det visade sig att det blir besök hos en annan specialist imorgon. Han var nöjd med besöket och kapillären som tydligen är blockerad behöver fixas, vilket kommer att göras imorgon.

Väl hemkommen tog jag hand om middagen. Redan på morgonen hade jag sattt 4 kycklingbröst i min s.k Crock Pot på låg värme för att koka hela dagen. Jag kryddade med tacokrydda och hällde på en hel burk salsa. Nu var det dags att använda två gafflar och helt enkelt riva sönder de genomkokta kycklingbrösten och sedan lägga dem tillbaka i den kokande salsan en timme till.

Kycklingbrösten är rivna med gafflar och läggs sedan tillbaka i den kokande salsan.
Ser kanske inte så smakligt ut på bild, men salsan blir en utmärkt sås för kycklingen.

Sedan serveras den rivna, kokta kycklingen med skurna tomater, skuren salladslök, riven ost, gräddfil, och skuren sallad i mjuka tacoskal Precis som tacos, men en annan variant.

Lillasyster som hade bett att få denna maträtt åt med god aptit och Dottern var mycket nöjd också. Det var bara vi hemma under middagen ikväll, Båda mina karlar var på jobb, men mera om Sonens nya jobb i ett annat inlägg….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.