Påsklördag i karantän 2020

Publicerad av

Denna påsklördag är den första i karantän, förhoppningsvis blir det också den sista. Innan vi har ngt slags botemedel mot detta nya Coronavirus ( ni visste väl att detta är det 4e eller 5e som vi tampas med? De första är redan kända och orsakar helt vanliga förkylningar och också den allvarligare influensan. ) eller ngt slags vaccin, kan det nog ta ett tag innan vi är helt tillbaka i ett normalt liv. Jag vet, jag är kanske glädjedödare, men också en realist. Det är bra att planera för det värsta, och sedan kunna hoppas på det bästa.

Min fantastiska Zumba instruktör ger anvisningar innan lektionen börjar

Lika bra att sparka igång denna påsklördag på ett bra sätt och så loggade jag in till Zumabaknalen. Vi var över 30 stycken som var med i förmiddags! Härligt!

Lillasyster koncentrerar sig på instruktioner från hennes lärare

Efter Zumba sprang jag direkt ner till musikrummet där Lillasyster redan hade satt sig vid sin harpa och värmde upp. Det var dags för lektion i harpa Eftersom jag var trött och svettig efter mitt träningspass, gömde jag mig bakom skärmen och gjorde anteckningar, medan Lillasyster och henens lärare diskuterade och spelade. Halvtimmen gick fort och det var som alltid roligt att sitta med och lyssna.

En mycket våt Lilly efter hennes senaste äventyr.

Innan dusch och påklädning, bestämde jag mig för att avnjuta ett snabbt dopp i bubbelpoolen. Min vänstra axel mår mycket bättre, men eftersom vi nu lever karantänliv, kan jag inte åka på ngn terapi. Eller har egentligen inte på en månad nu. Gör övningarna och tränar med armen hemma, men helt bra är den inte. Då kännas det skönt med masserande bubblor. Dottern kom med mig och tillsammans satt vi och pratade när plötsligt en helvild Lilly kom springande i rasande fart och hoppade rakt ner i bubbelpoolen!!

Tyvärr hade jag ju ingen kamera till förfogande, men oj, vad vi skrattade åt vår stackars, heldränkta hund! Hon visste nog inte riktigt vad som hade hänt och var väldigt glad när jag hjälpte upp henne på kanten igen och hon kunde hoppa ur bubbelpoolen! Hon ruskade på sig för att torka av sig och började sedan springa runt och runt på gräsmattan för att ytterligare torka av sig så fort som möjligt. Däremot har hon en tjock päls och det tog nog halva eftermiddagen innan hon var helt torr igen.

En våt och kall hund försöker få upp värmen igen.
Utläst!

Efter äventyret med hunden i bubbelpoolen, blev det lite lugnare takter. Jag satte mig ute i solen igen och läste färdigt min bok! Jag behöver väl knappast säga att den var bra, eller…? Solen var varm, vinden en sval bris idag och jag satt ute och njöt i stora drag, för imorgon väntas nämligen snö och endast ngn plusgrad! Lika bra att passa på att njuta idag då.

Min bok slutade alldeles helt oväntat och jag var både arg, frustrerad, irriterad och förvånad, allt på en och samma gång. Jag trodde nämligen inte alls att den skulle sluta när FBI agenterna kom till det jättelika huset! Jag vände på bladet för att fortsätta läsningen, men det fanns ingen fortsättning!! Det var nästan som om boken saknade blad, men det vet jag ju att den inte gör och att detta var helt författarens mening, för gissa vad? Jo, jag kollade bokhandeln för att se om det gick att beställa följetongen via nätet eftersom bokaffärerna och bibliotek är stängda och fick veta att följetongen inte kommer ut förrän i oktober!!

Jaha, bara att gilla läget och vänta då. Förhoppningsvis är bokaffärerna öppna igen i höst då när jag vill inhandla denna följetong. Dock måste jag ju vänta nu då…. inte alls kul!

Filten har vuxit långsamt den senaste veckan eftersom jag läst så mycket istället för att sticka.

Eftersom jag hade sol kvar, men ingen läsning, gick jag in och hämtade stickningen istället. En stund till fick jag sitta och njuta i solen innan diset och sedan molnen kom insvepande för att täcka över min fina, varma sol.

Flickorna i köket.

Istället gick jag in för att se hur projekt efterrätt framskred för flickorna i köket. Jodå, det verkade gå bra. De bakade nämligen tills imorgon då vi firar påsken i detta landet…. Vad det blev? Ja… Ni får snällt vänta tills imorgon för att ta reda på den saken!

Det blev en riktigt fin påsklördag i alla fall. Maken har tillbringat hela dagen på jobbet och kommer inte hem förrän imorgon på morgonen. Gissar att vi få alla krypa opp i sägen och se på påskgudstjänsten i pyjamasar imorgon innan vi sparkar igång dagen. Helt klart en annan slags påsk i år!

4 kommentarer

  1. Lilly hade lite otur där, ibland så vore det bra med en kamera nära.
    Ser att bakandet även fortsätter hos er. Här har vi idag gjort två plåt pizzor och belgiska våfflor (igen)! Hur och var ska detta sluta?! 🤔😬

    Gillad av 1 person

    1. Jodå, de blir mycket bakande just nu. Gissar att vi alla kommer att understöda våra gym när livet så småningom återgår till det normala…. Skulle ha varit så roligt att få Lillys hopp i bubbelpoolen till och med på film, men det fick vi tyvärr inte. För en nioårig hunddam har hon massor med energi! Jag hoppas det får hålla i sig ett bra tag till! God fortsättning på påsken! 😃🐣🐥

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.