Långfredagen…

Publicerad av

… började i all fall bättre än skärtorsdagen gjorde och det är ju alltid ngt i dessa tider. Ingen snö idag. Kyligt dock, men solen sken hela dagen från en klarblå himmel.

På eftermiddagen försökte jag sitta ute en stund för att läsa, men det blåste nog alldeles för kyligt i luften, så det var nog bara att gå in på verandan i lä från vinden. Vackert så. Solen var som sagt mycket välkommen.

Eftersom kyrka och stat som bekant är separerade här hos oss på andra sidan Potten, finns det inget som kallas långhelg denna helg. Ungdomarna hade skola som vanligt idag, via nätet då förstås och på måndagen, det som ni hemma kallar Påskannandagen, existerar inte här, så följaktligen blir det en vanlig skoldag då också.

En liten avstickare hann jag dock med på eftermiddagen och hann träffa påskharen, så nu är det i alla fall omhändertaget. Här finns ju förstås inget påskhäxande heller, så imorgon lär bli en högst normal lördag… eller det som vi just nu kallar normalt i all fall.

Eftersom Maken var på jobbet under kvällen, tillagade jag ngt som kan sättas till under min kampanj om att äta gott, men det tycker nämligen inte han.

En finländsk maträtt som maken inte är speciellt förtjust i, makaronilådan.
Grönsakerna gjorde jag i ugnen tillsammans med huvudrätten

Nu är det kväller igen och långfredagsgudstjänsten har intagits via nätet. Måste ju nog säga att detta med tekniken är fantastiskt bra. Med allt detta karantänboende skulle man nog bli lite galen om det inte gick att på ngt sätt vara med i de vanliga och mera normala aktiviteterna, eller hur?

2 kommentarer

 1. VA?! Gillar inte maken macaronilåda?! Det som är så gott … 😀
  Jo, tänk om inte internet fanns, vad skulle man göra då? Eller i och för sig finns det massa saker att göra, speciellt om man ha uteplatser eller trädgårdar … eller om man inte har det skulle man nog kunna komma på någon ny hobby eller nåt, fast kanske lätt att säga för mig.
  Värre då för skolelever om inte nätet fanns. Tycker det är fantastiskt hur ni i Staterna, vi i Spanien och många andra länder har kunnat styra upp skolarbetet på distans. Och det verkar som att det fungerar utmärkt i familjer här som jag känner, verkar som att barnen/ungdomarna gör bättre ifrån sig , tycker det är roligare på något sätt … vet inte?

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker att alla skolor och lärare har varit oerhört finurliga, påhittiga och fantastiska, åtminstone mot våra barn. Speciellt Lillasysters lärare har jag varit mycket imponerad av: deras engagemang och deras intresse av hur elverna mår både psykiskt och fysiskt- inte bara akademiskt. Skulle vi inte ha denna fantastiska teknik skulle nog detta karantänliv se helt annorlunda ut. Hoppas allt är väl med er där i Spanien! Och trevlig påsk får jag önska! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.