Nästan storm, sol och vårtecken

Publicerad av

Efter gårdagens fantastiska väder, fick vi en betydligt kyligare vårdag denna onsdag. Visserligen blev det hela +11 grader på eftermiddagen, men det blåste så hårt att jag fick springa över vägen och leta rätt på de kartonger som blåste ur återvinningskärlet som jag hade placerat vid vägkanten för upphämtning imorgon!

Maken hämtade en bit tejp och vi tejpade helt sonika fast locket, så att kartongerna skulle hållas på plats. En helt otrolig vind med andra ord!

Mina vana trogen har jag också bakat idag. En dubbelsats med chokladkakor.

Äkta vaniljsocker från Sverige kom till bra användning idag

Eftersom min vanliga, flytande vanilj är slut, fick jag söka i gömmorna efter vaniljsockret som min Kära Kusin gav åt mig för nästan två år sedan då hon kom på besök med familjen. Hela två burkar av denna fantastisk vara gav hon mig och jag har verkligen använt den sparsamt. Det finns nämligen inget vaniljsocker att köpa här på andra sidan Potten ( vad jag har sett i alla fall. Kanske i ngn slags specialaffär, som inte skulle vara öppen nu i all fall). Eget kan man ju nog ganska enkelt göra, men istället köper jag vanligen flytande vanilj. Båda fungerar lika bra, men eftersom jag inte ville åka till affären bara för en flaska vanilj, blev kakorna smaksatta med svenskt vaniljsocker istället!

Hyacinterna vet inget om virus som härjar

Medan jag satt ute och stickade en stund innan jag nästan blåste iväg, slog det mig att hyacinterna nästan är klara att slå ut i blom! Ljuvliga tanke! Jag ÄLSKAR hyacinter!

Jag har också hållit ett öga på rabarbern i trädgårdslandet och den har verkligen imponerat de senaste dagarna. Titta bara:

Rabarbern i måndags
Rabarbern igår, tisdag
Rabarbern idag, onsdag

Som ni märker växer den så att det knakar och nästan syns! Härligt! Medan jag tittade till rabarbern idag i blåsten rensade jag också bort en del löv och annat från jordgubbslandet och även där är det vår på gång med små, nya blad som sticker upp.

Skönt är det att se att naturen beter sig som den skall i alla fall. Idag, onsdag, förlängdes Minnesotas karantän till åtminstone den 4.5, tre veckor till. Ingen överraskning eftersom det vi gör fungerar och antalen dödsfall är färre än beräknat (35 hittills i åldrarna 58-100) och på intensivvårdsavdelningarna vårdas just nu 64 patienter, vilket inte gått upp sedan igår! Fantastiskt!

Bara att fortsätta stanna hemma och gilla läget i den mån det går….

2 kommentarer

    1. Nä. Inte alls så gröna fingrar. Snarare solen och våra sydligare breddgrader som gör att allt blommar och kommer upp snabbare ur jorden. Fast denna torsdagsmorgon bjuds vi på… snöstorm! 😩❄️⛄️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.