Tillbaka till studierna

Publicerad av

För första gången på tre veckor var detta hem fullt med liv och rörelse redan vid niotiden på morgonen. Det var inte bara Dottern som hade lektioner och studier att ta itu med denna morgon, utan skolorna började igen via nätet för de yngre två ungdomarna.

Mycket information hade kommit via mejlen de senaste veckorna och jag tror både föräldrar och ungdomar kände sig redo att ta itu med detta nya igen då.

Precis kl.10 skulle både de yngre ungdomarna checka in med sina lärare via videosamtal. Sonen med sn lärare i matematik och Lillasyster med sin klasslärare.

Efter att det var undanstökat hade både två fått uppgifter och läxor och det var bara att sätta igång.

Lärarna finns till hands hela dagen för frågor och diskussion, antingen via videosamtal eller mejl ända till kl.16. Vi föräldrar väntas finnas till hands i bakgrunden för att besvara frågor och hjälpa till på annat sätt.

Fantastiska lärare, speciellt på mellanskolenivån måste jag säga. Jag hörde Lillasysters klasslärare fråga elverna hur de mådde och hur det kändes med skola på distans osv. Och hur hon förklarade för sina elever elever att detta är nytt för alla och tillsammans gör de misstag till en början och så småningom lyckas med detta att lära sig på distans. Ingen panik med andra ord.

Som föräldrarna är både jag och maken så väldigt nöjda och glada över de fantastiska lärare som våra ungdomar har, så detta med skola på distans skall nog gå bra det också. Även om det naturligtvis är svårare att plugga själv, utan klasskamraterna och läraren framme i klassrummet, men så är nu läget och det är ju bara att gilla.

Nybakat igen.

Sitter man fast vid datorn i sitt rum och läser läxor och gör hemuppgifter är det härligt när doften av nybakade kakor når till övre våningen. Att sedan mamman försiktigt och försynt knackar på ungdomarnas dörrar och lämnar en assiett med nygräddade, varma kakor medan de studerar, är ju egentligen ganska trevligt ändå.

Dottern i köket

Till kvällen blev det dags för Dottern att koka god mat igen. Ni kommer väl ihåg min kampanj? Det är inte mycket vi kan göra just nu, men ngt som vi verkligen KAN göra är att äta gott!

Alltså, satte Dottern igång redan på eftermiddagen att göra egen pasta! Alltså, hon blandade till och med ihop degen för ravioli, eller pastakuddar, mjöl, ägg osv. Sedan lät hon den stå kallt i kylen medan hon fortsatte att studera.

Vid 17 tiden kom hon ner i köket igen och gjorde fyllningen som hon skulle fylla pastakuddarna med. Denna bestod bl.a av spenat, ost, grädde, massor med vitlök och kryddor. Sedan kavlade hon ut den tidigare färdiggjorda pastadegen och formade kuddarna och fyllde dem med.

Kvällens pastarätt med en sallad till och ett glas rött

Jag behöver väl knappast påpeka att kvällens middag var utsökt, eller…?

För flera dagar sedan bad Lillasyster mig att steka plättar. Efter förmiddagens karantänzumba, bakning av kakor och städning av hus och hem på eftermiddagen, kanske jag inte borde ha ställt mig i köket vid 20 tiden för att steka en dubbelsats med plättar, men det gjorde jag i alla fall och då gick det lite som det gick….

Det var länge sedan denna plättpanna hithämtad från Jakobstad hade kommit till användning

Fast det var svårt att få plättarna svängda och snygga, blev de nog goda ändå och i ett nafs var alla plättarna uppätna och en viss Lillasyster var glad och tacksam.

Nu är det sen kväller, men en riktigt skön sådan och ett dopp i bubbelpoolen kommer att sitta fint. På återhörande kära läsare!

4 kommentarer

 1. Det är viktigt med engagerade lärare, det hjälper ungdomarna att orka..
  Å här har vi precis samma ”kampanj”! 😁
  I helgen blev det en ny variant av baguette samt belgiska våfflor. Belgiska våfflor är ljuvligt goda och speciellt med grädde och salt karamellsås på.. Absolut ingen kalorifattig måltid, men nu som då måst man ju få unna sig det där extra. 🤔😊
  Hoppas ni får en fortsatt bra vecka!

  Gillad av 1 person

  1. Tack detsamma! Hoppas du som lärare orkar vara engagerad, kan säkert inte alltid vara så lätt. Det är roligt som förälder att se hur bra lärarna stöttar och hjälper och verkligen ger sitt allt till yrket-speciellt i en sådan här ovanlig situation.
   Bra med äta gott kampanj. Räknar inte kalorier just nu, det får vi ta senare när livet återgår till det normala!

   Gilla

  1. Njaaa, jag tror att hennes intresse för växter och natur är lite för stort för att hon skulle vilja koka mat för att förtjäna sitt uppehälle, men man vet ju aldrig…?! 🤔😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.