KarantänSöndag nr.4- Palmsöndag

Publicerad av
En av prästerna som predikar för endast kameran i en tom kyrka

Traditionellt åker hela familjen till kyrkan på palmsöndagen, men förstås inte i år. Istället tog jag fram min lilla dator som Maken så snällt köpte åt mig till julklapp ( och bara TÄNK vilken användning jag har av den just nu!) och loggade in till kyrkans nätsida för att ta del av palmsöndagens gudstjänst.

Det var skönt. Predikan var bra och musiken som hade spelats in på förhand av det vanliga bandet var också bra. Tänk vilken lyx vi har det som har denna fantastisk teknik ändå!

På tal om teknik, så satt jag med örat i mobilen en stor av eftermiddagen i dag och det var inget lokalsamtal. Det var ett samtal till Sverige! Alltså, hur kul som helst och hur gratis som helst över kopplingen och tänk vilken lyx! Detta skall göras oftare!

Tom låda som väntar på påfyllning

Efter detta långa och mycket trevliga samtal med kära Kusin Vitamin hittade jag en tom låda på diskbänken och stora barn med bedjande ögon som ville att mamman skulle sätta igång med mera bullar!

Lådan är påfylld

Några timmar senare såg samma låda ut så här igen. Normalt bakar jag under eftermiddagen, men eftersom jag satt och sladdrade med Kusin Vitamin helahalva eftermiddagen bakade jag på kvällen efter att vi ätit middag. Detta i sin tur gjorde att ingen ville ha nygräddade bullar eftersom vi var så mätta!

Dags att äta gott igen!

Ni kommer väl ihåg min lilla kampanj? Att äta gott precis varenda dag under denna karantän. Alltså gjorde vi likadant idag!

Amerikanska hamburgare gjorda på grillen.

Visserligen åt vi ju ganska nyligen dessa, men anledningen till att det blev hamburgare igen var att jag skulle köpa bröd till korv i affären. Dessa slags semlor har varit otroligt svåra att hitta och likadant var det för några dagar sedan då jag stod i mataffären. Dock fanns det hur många paket med bröd/semlor som helst för hamburgare och malet kött hade jag hemma, så då fick det bli hamburgare igen då.

Nu är det kväller och jag har just läst lokaltidningen på nätet så här lite sent omsider. Guvernören har hållit tal från sin bostad i St.Paul ( Minnesotas huvudstad) ikväll och han sitter isolerad pga att han varit nära en av sina säkerhetsvakter som testat positivt för Covid. Han är frisk, men väljer att isolera sig själv för säkerhets skull. Han berättade att han är mycket nöjd med befolkningen i staten som lyssnat till alla dessa restriktioner och vågen av Covid-19 fall är inte alls så hög som man i början hade befarat. Jovisst, dör det patienter och visst insjuknar folk, men ändå…. det var positivt Och glädjande att läsa i alla fall.

Imorgon, måndag börjar våra barn med skola på distans. Det lär jag skriva mera om imorgon kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.