Karantänsöndag nummer tre

Publicerad av

Jaaa, hörni. Vi börjar med den tredje karantänveckan hos oss här i Minnesota den här veckan nu då. Tänk ändå vad tiden kan gå, fast jag tycker att vi inget gör.

Fast visst gör vi, om än inte lika mycket som före denna pandemi kom igång….

Den som gör mest är nog Maken ändå. Han skall nämligen ha semester denna vecka, men det blir det nog väldigt lite av. Igår lördag spenderade han i fyra telefonmöten tror jag det blev och idag söndag tror jag det blev tre stycken plus några timmar på jobbet.

Covid fallen ökar stadigt, nu läste jag just att det finns 503 fall i Minnesota varav 9 döda. Alla dödsfall är patienter som var 70+. Tråkigt, men så är livet just nu. Går inte riktigt att gilla ett sådant läge, bara konstatera att detta nya virus verkligen är aggressivt om man är äldre.

Söndagskvällens middag

Dottern hade mera matläxor och kokade ikväll en väldigt god soppa. En soppa som nog skulle ha passat väldigt bra på hösten, men visst var den god som förrätt idag också till grissteken som jag hade haft i ugnen.

Soppan kokades på ett äpple, två squash, grönsaksbuljong, salt och peppar. Till soppan kokade Dottern och serverade sås/sylt gjord på tranbär och det passade utmärkt till soppan. Riktigt god förrätt blev det. Lillasyster, som helst inte äter ngt mycket annat än kött och potatis, var inte så nöjd, men resten av oss lät oss väl smaka.

Tomma hyllor i mataffären

Efter den utsökta middagen åkte Dottern och jag för att handla mat åt oss och Svärföräldrarna. Svärfar hade skickat mig en lista via mejl på varorna som de behövde innan vi åkte iväg.

En av dessa varor var toalett papper, eller WC papper som vi säger i Österbotten. Jag hade på förhand berättat åt Svärfar att jag knappast skulle få tag på detta och mycket riktigt. Ni kan ju helt enkelt konstatera själva att ngn sådan lyxvara inte finns att få.

Ingen soppa heller.

Som ni kan se gick det inte att köpa soppa heller. Sådan där snabbgjord nudelsoppa som ungarna tycker så mycket om. Nej, inget sådant fanns i vår nya, fina mataffär ikväll.

Dock hittade jag det mesta ändå. Dottern och jag delade upp oss och hon tog en liten kundvagn och fyllde den med Svärföräldrarnas önskemål, medan jag tog en stor vagn och fylldes den nästan till bredden med det som vi behövde.

Efter besöket i mataffären åkte Dottern och jag och levererade maten och möttes av mycket tacksamma svärföräldrar. De är båda i 80 årsåldern, med Svärmors 85 och Svärfars 81. De behöver till varje pris hålla sig hemma, men idag märkte både Dottern och jag hur otroligt tråkigt de hade det. Man kan liksom endast sysselsätta sig så länge med pussel, böcker, datorn, TV och olika handarbeten eller hur? I mitt stilla sinne konstaterade jag att vi nog behöver försöka ringa dem oftare och använda videosamtal så att de får mera socialt umgänge.

Och visst var det skönt att vara utanför hemmets fyra väggar, om än bara 2 km bort vid mataffären. Vi har åtminstone en månad till av detta karantänliv, beroende på hur sjukhusen hänger med och hur många fall av Covid vi har i Minnesota I slutet på april.

Det är därför vi helt enkelt måste ta EN DAG I TAGET…

4 kommentarer

 1. Det är nog trögt nu, men inget vi rår på.
  Jag borde egentligen ha handlat lite ikväll också, men det måste lämna tills imorgon..
  Lika här – vissa saker är slut i butiken dock fylls det på ganska snabbt, men kan hända att man ”hamnar” att köra två dagar i streck till butiken men inget jag klagar över (skönt att komma ut för att lufta sig lite).
  Hoppas ni får en bra dag!

  Gillad av 1 person

 2. Människor blir innovativa under den här krisen. Mycket är trist, sorgligt, rentav förfärligt – som har med corona att göra.
  Men vi lär oss också. Och om vi kunde hålla fast vi det att värna och vänner och nära och kära, höra av oss med brev, mejl, ringa, skicka små gåvor… att allt inte bara återgår till ”det normala” när krisen är över.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.