Minnesota on lock down

Publicerad av

Med början inkommande fredag är denna stat stängde. Det vill säga gränserna är stängda och sgs alla affärer och företag som inte behövs. OK, det låter kanske lite tokigt, men barer är stängda, restauranger är stängda, bibliotek, biografer etc.

Mataffärer, kliniker, tandläkaren ( om fallet är akut), apotek och bensinstationer håller öppet under de två veckor som staten kommer att vara stängd. Polis och sjukhus är öppna, och brandmän och ambulanspersonal jobbar förstås också. Men annars skall alla hålla sig hemma medan Covid-19 fallen nu exploderar i staten. Det är beräknat att så många som 70 000 av statens 5 miljoner invånare kommer att stryka med och en halv miljon fall räknar man med! Och då är Minnesota långt ifrån värst drabbat i USA….

Jaaa….. vad säger man? Här hemma hos oss tar vi en dag i taget och försöker att leva ett så normalt liv som möjligt och hoppas verkligen att statistiken och analysen pekar helt uppåt skogen.

Det är skrämmande tider vi lever i…. Sköt om er där ute, tvätta händerna och håller er borta från varandra.

Dottern fick middagen serverad framför datorn ikväll medan hon följde med en tre timmar lång föreläsning via nätet från universitetet i Wisconsin.

4 kommentarer

    1. Om det nu är ngn tröst så går hela världen igenom allt detta på en och samma gång… Fast då är det ju förstå flera som faller offer för sjukdomen också… Det är bara att göra det så bra och mysigt man kan hemma och försöka gilla läget….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.