Körtillstånd!

Publicerad av

image

Jaaaa! Hon klarade det skriftliga provet galant och efter att vi köat i all evighet, så fick hon sitt papper. Körtillstånd! Min lilla, stora Dotter, nu fyllda 15 år har rätt att övningsköra så länge en vuxen är med. Hur i all världens tid hände detta?

Hon har deltagit i en två veckor lång kurs med fokus på trafikregler och trafikskyltar, säkerhet m.m, m.m. Instruktion som ungdomarna måste ha innan de får ta det skriftliga, teoretiska provet för att sedan få sitt körtillstånd. Kusen blev klar i förmiddags och efter lunch åkte vi  till ‘Driver’s eaxamining station’ för att ta provet. Det blev en rätt lång väntan, men till slut  kom hon ut ur provrumemt med ett stort leende på läpparna. Inga  problem, 32 av 33 möjliga fick hon rätt, så det gick ju hur galant som helst.

Efter att vi kommit hem, släppte vi av syskonen hemma och beagv oss alltså ut på den första åkturen. Eftersom Dottern är av naturen väldigt försiktig av sig, hade jag på känn att det skulle gå bra, och det gick det. Vi höll oss, denna första gång, endast i vårt bostadsområde mitt på eftermiddagen och det var väldigt få bilar ute på vägarna. Dottern körde långsamt, övade sig på att gasa, bromsa, svänga, stanna osv. Hon var naturligtvis grön, det har vi ju alla varit när vi först började, men redan efter några minuter märktes det att lite mera självförtroende fanns och hon var inte riktigt lika nervös som  då vi började.

Det blir säkert en till liten körrunda  ikväll efter att folk kommit hem från sina arbeten och det är lugnare i området. Nu är det köket och matlagning som gäller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.