Zumba!

Publicerad av

Har jag aldrig provat på förut, men eftersom en Zumba lektion hålls på söndagarna vid gymet, på samma gång som Sonen har simträning, så tänkte jag att jag skulle prova på idag.  Jag gissade att jag skulle trivas och tycka om denna motionsform, fast jag långt ifrån är ngt dansproffs. Jag har både varit med och tyckt om aerobics och Body Pump och trivts med båda dessa former av motion, så jag gissade att Zumba skulle vara hur skoj som helst.

Det visade sig att jag hade helt rätt. Jag hängde med så gott jag kunde i svängarna och även om jag inte är ngt dansproffs, tyckte jag det gick rätt bra i alla fall. Rytm har jag och det är ju halva grejen redan det. Sedan måste man ju så småningom lära sig stegen också, men jag gissar att de kommer bara man fortsätter att vara med. Instruktören, som för dagen  var en vikarie, påpekade att det är inte så viktigt att man har alla stegen rätt, men att man hela tiden rör sig, och det gjorde jag och resten av gruppen hela tiden. Jag undvek att hoppa. Mitt vänstra knä lider mera av ‘patella femoral’ syndromet än vad mitt högra gör och är ont sgs hela tiden av och till. Alltså, vågade jag inte hoppa alls. Fast,det gick bra ändå tyckte jag och som sagt, vilken härlig och rolig motionsform! Det blir nog flera besök! 🙂

8 kommentarer

 1. Det är så roligt att hitta nya motionsformer. Jag har fastnat för spinning; det är min grej. Men tyvärr så blev jag både slapp och slö i maj..och det håller i sig ännu.. Men jag ska nog ta igen det.

  Gilla

  1. Har aldrig provat på det heller, men det ser kul ut det också. Det är ngt visst med att motionera i en grupp, fast man inte umgås, utan tränar och flåsar så att svetten lackar. Fast, kanske det är det som är poängen: man vet att man inte är den enda som svettas och flåsar! 😉

   Gilla

 2. Precis, det var just det jag sa i går… Fastän man är inomhus och jumper så är det ”skoj” att andra får kämpa lite för att orka också. Man får inte vara ensam om nåt…. 🙂

  Gilla

 3. Har också provat på zumba, men kände mej mest som en elefant i en porslinsaffär. 🙂 Alltid på fel ställe och klumpig, men roligt hade jag -främst åt mej själv. 🙂 Hoppas ditt knä blir bättre, så du kan träna utan smärta och köra på för fullt!

  Gilla

  1. Jo, jag kände mig nog lite på samma sätt, men tänkte nog åka tillbaka inkommande helg i alla fall. Huvudsaken är ju att man fortsätter att röra på sig hela tiden och att kunna småle lite åt sig själv. Det är också roligt att se på hur skicklig instruktören är! Det blir nog mera Zumba för min del. Det där med knät får jag nog bara dras med. Mera motion, mindre vikt hjälper, men ngt riktigt botemedel finns inte. Har det i båda knäna, men det vänstra är värre. Dock får man bara se framåt och tacka sin lyckliga stjärna för att man inte lider av ngt allvarligare! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.