Fiasko i den lilla Hålan

Publicerad av

Här skulle Maken och jag intaga vår middag. En väldigt mysig liten restaurangen i samhället en bit från sommarstugan. Vi upptäckte denna resturang för två år sedan och maten var alldeles utsökt och atmosfären var väldigt mysig. Utomhus med lampor upphängda i träden, som blev väldigt mysig under den mörknade sommarkvällen. Barnen var med den gången och vi fick alldeles utsökt mat.

Förra sommaren höll restaurangen stängt pga Covid.. Trots att serveringen är mest utomhus. Vi var förstås besvikna och undrade om restaurangen skulle överleva.

Det gjorde den och idag hade vi tänkt besöka den. En trevlig dejt hade vi tänkt oss. På tu man hand.

Vi anlände kl.17 och satte oss på väntelistan. Restauranger i Tvillingstäderna tar sällan reservationer. Alltså tänkte vi inte på att göra dessa på förhand. Flickan som tog emot oss menade att vi skulle hamna att vänta i ca.30 minuter. Inga problem tyckte vi och slog oss ner på bänkarna utanför där jag tog bilden ovan.

En och en halv timme senare satt vi fortfarande och väntade. Nu med ordentligt kurrande magar och inte särskilt glada heller. Maken hade gått fram för att fråga om bord efter att vi hade väntat de 30 minuterna och hon menade då att det tyvärr skulle bli ca. 20 minuter till.

Kl.19 gick vi tillbaka och frågade igen. Då fick vi veta att chefen för restaurangen helt sonika inte längre ville ha matgäster denna kväll. Det hanns helt enkelt inte med i köket påstods det. Jaha, det skulle ju ha varit trevligt om ngn skulle ha kommit och meddelat oss detta då.

Vi gick därifrån och vidare till bilen och körde vidare inåt det lilla samhället.

Vi hamnade här istället. Ett mysigt ställe det med, men en helt annan atmosfär och känsla än på det första stället. Vi valde att äta utomhus, men nu började det bli rejält kyligt! Under dagen hade det inte blivit varmare än 23 grader med en kraftig vind och nu var det ju kväll. Runt 17 grader visade det sig då Maken kollade mobilen för temperaturen. Inte undra på att vi frös i shorts och korta ärmar!

Inget märkvärdigt alls till kvällens middag, men tre timmar efter att vi åkte från sommarstugan, betydde det inte längre så mycket VAD vi åt, utan ATT vi åt. Ovan min Reuben smörgås med chips och gurka som var riktigt god. Maken beställde ‘fish and chips’  och han berättade att den isländska torsken var utsökt.

Till slut blev det alltså en lyckad dejt i alla fall. Dock helt annorlunda än vi hade tänkt oss.

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.