Regn!

Publicerad av

Tredje gången det regnade på de senaste sex veckorna. Det spillde ner i flera timmar på eftermiddagen och det blev fantastik svalt! Tjockt i luften då vi vaknade och sedan endast 17 grader då regnet var klart vid 16 tiden. Nästan så man såg att det torra, gräset och de törstiga träden sträckte på sig.

Det är svårt att fotografera regn, men just när jag tog denna bild hällde det ner och det syns på bilden.

Lilly, fortfarande iklädd t skjorta brydde sig inte det minsta om det våta som spillde ner ur skyarna. Lade sig bekvämt under korstörnen på framsidan av vårt hem och bara trivdes. Ville inte alls komma in då matte ropade på henne och steg motvilligt upp från sin bekväma, gröna viloplats med vy över hennes gata.

Lillasyster med kompis på besök gick rakt ut i vätan och sprang, dansade och hoppade. Det kändes så oerhört uppfriskande tyckte de och det var ju bara att hålla med om den saken.

Efter dagens mycket välkomnade regn blir det nu åter sol, sol och mera sol. Mera värme och mera tropisk luft. Än är sommaren inte slut. Inte på långt när! Fast visst var det skönt med en paus i hettan, annat kan jag inte säga!

6 kommentarer

 1. Så skönt med ett välbehövligt regn för visst friskar det upp ett tag i alla fall. Dessutom som behövs regnet. Här är det utlovat regn i dag men vi får väl se om det stämmer. Gårdagen var i alla fall ganska så klibbig men jag klagar inte för jag gillar värmen. Tyvärr kan jag inte utnyttja den just nu dock.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst har ni en ovanligt varm sommar där hemma i Norden?! Hoppas du tillfrisknar med det snaraste så att du också kan hinna njuta av den varma sommaren!

   Gilla

 2. God morgon Johanna.
  Jag sitter på balkongen och intar en mugg kaffe. Som tilltugg en stor skiva paprika. Mums. Om några timmar ska det regna här på mitt lilla ställe i utkanten av Halmstad. Jag är en galen golfspelare som älskar värme och hatar kyla, men dagens värmebölja med över 30°C kan även få mig att längta efter regn och åska. Ett varmt sommarregn är alltid uppfriskande och som idag välkommet. Om inget regn kommer snart så får jag börja med regndanser.
  Ha det gott ”over there”.
  /Janne

  Gillad av 1 person

  1. God kväll! Regndanser vore ngt det! kanske det knasiga regnandet från Mellaneuropa kommer upp till er i Sverige då? Hoppas kan man ju i all fall…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.