Frukost i arla morgonstund, spel och expertkockar i mammas kök

Publicerad av
Omelett med skinka, svampar, ost, grön paprika och lök. Stekt potatis, sk ‘hash browns’ och en tallrik med fattiga riddare.

Att stiga upp kl.8 en ledig fredag vid sommarstugan bekom inte ungdomarna eftersom vi åkte in till det lilla samhället för att äta frukost. Jättelika dylika sådana ( se ovan!) och inte ngt man äter varje dag precis. Men är det ledigt är det och så var denna utfärd också ett löfte.

Lika som bär till sätten är de, Flickvännen och Lillasyster och kommer mycket bra överens.

Denna kväll hade Flickvännen lovat stå i köket med assistens av Pojkvännen ( Sonen), men vi behövde en del ingredienser och begav oss till matvaruaffären efter den jättelika frukosten. ( som jag inte orkade äta allt av. De Fattiga riddarna hörde till min måltid så Sonen var glad då han fick äta upp dem efter att själv ha ätit ett berg till frukost!) Det visade sig, inte alls överraskande att alla turister och sommarstugeägare hade precis samma idé, för det var proppfullt med kunder och vagnar överallt. Vi fick tag på det vi ville ha så fort som möjligt och vände åter kosan mot sommarstugan.

Där blev det åter mera båtliv. Gårdagens vindar hade mojnat och ungdomarna var glada och belåtna över detta. Nu skulle det åter bli åka av!

Snopna kom de hem ca. 30 min senare då repet som används till att dra luftmadrassen gick sönder. Tur hade Maken och Sonen i den lilla, lokala järnaffären då de hittade ett nytt rep och det roliga kunde fortsatte bara ngn timme senare.

En spännande omgång av ordspelet Scrabble hann vi också med denna soliga och varma eftermiddag.

Lite spel hann vi också med. Scrabble ovan är roligt, men svårt. Jag försökte övertyga de andra att jag borde få ett försprång med 20 poäng eftersom engelska inte är mitt modersmål, men det tyckte ingen förutom jag!

Tater tot Hot dish- Minnesotas svar på Finlands makaronilåda

För en stund sedan åt vi då maträtten ovan. Duktigt jobbat av Flickvännen med Sonen som assistent. Och lyxigt för mig att få ledigt från köket en kväll! Dessutom hade ungdomarna städat upp efter sig vartefter de kockade i köket och bara det i sig själv var ju alldeles fantastiskt bra! Det tackade jag för!

4 kommentarer

  1. Vilka härliga dagar som ni njuter av! Det är alltid lika trevligt när ungdomarna står för maten vilket händer här också. Oftast blir det nya och spännande recept då.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.