En eftermiddag baklänges

Publicerad av

Skall man vara ute på vattnet i delstaten Wisconsin finns det en del lagar och förordningar man måste hålla sig till. Flytvästen skall helst vara på, men åtminstone måste det i båten finnas en flytväst per person. . En annan lag lyder som så att om ngn skall åka vattenskidor måste man vara två i båten och en som åker: kaptenen förstås, den som åker vattenskidor och en som sitter baklänges i båten för att hålla ett öga på personen på vattenskidorna.

Dagne började svalt, lite regnigt och mulet och det var en alldeles avkopplande förmiddag och hur skönt som helst. Jag bestämde mig för att lägga till med ett pizza bak eftersom det var så svalt ute och det blev riktigt goda pizzor mitt på eftermiddagen.

Margaretha pizza med tomatsås. Färsk mozzarella och basilika ur krukan på verandan hemma i Förorten.

Medan pizzan gräddade i ugnen klarnade det ute och vi bjöds på en fantastiskt vacker eftermiddag. Solskyddet kom fram, simdräkter och simbyxor likaså och både båt och vattenskoter tankades. Och jag förberedde mig alltså för en eftermiddag baklänges i båten.

Nästan vindstilla med en varm ( inte het) junisol och glitter i vattnet bjöd eftermiddagen på ute på sjön.
Lillasyster kom upp. På andra försöket!
Brorsan kunde ju inte vara sämre och kom upp på det första.
Även Maken klarade av vattenskidor galant Han kom också upp på första försöket.

Efter dryga timmen var alla klara och vi styrde åter mot land. Nu var det dags att åka på luftmadrass eller det som kallas ‘tubing’ på engelska och är väldigt populärt bland barn och ungdomar. Vi åkte alltså in till land och hämtade denna luftmadrass som är specialtillverkad ( i Kina ) för detta ändamål. Sedan styrde vi kosan ut på sjön igen. Samma regel gäller här. Ngn i båten måste sitta baklänges för att hålla ett öga på ungdomarna i vattnet. Bara för undertecknad att åter bänka sig medan Maken rattade båten.

Här gick det vilt till. Sonen till höger och Lillasyster till vänster. Fort körde Maken på ungdomarnas begäran!
Efter en paus i åkandet, med lite plaskande, klättrade ungdomarna åter upp på luftmadrassen och vi st yrde kosan tillbaka till sommarstugan igen. En riktigt härlig eftermiddag fick vi!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.