En bra början…. Med regn!

Publicerad av

Mina planterade blommor vid sommarstugan har klarat sig igenom torrperioden. Vi har inte e varit här på tre veckor och innan vi åkte hemåt till Förorten förra gången kollade jag vädret. Jodå, torkan skulle fortsätta och kunde GrannFrun som bor här året om vara snäll och vattna åt mig? Jodå, inga problem menade den trevliga GrannFrun och följaktligen mår mina blommor finfint. Härligt och tackade gjorde Maken då han kom i torsdags.

Denna lördagseftermiddag anslöt ungdomarna och jag med lilla hunden Fiona. Stora hunden Lilly älskar detta ställe lika mycket om vi andra, alltså kom hon med husse i torsdags.

Det har lovats regn i flera dagar och trots stugliv hurrar vi. Detta utlovade regn har redan börjat och växtligheten tackar. Det är nästan så man hör gräs, blommor och träd sucka sina tack i viskande toner. Ni som läser dessa skriverier vet att vår sommarstuga ligger i norra Wisconsin, delstaten i öster till Minnesota. Dena stat har lidit av precis samma torka som vi har i Minnesota, så visst är det fantastiskt att vi faktiskt får regn!

Vi vistas inkommande vecka vid vårt (sommar)paradis, så det får gärna regna i några dagar, för vi lär nog få en del vackra dagar också. Mot slutet av veckan har det nämligen utlovats soligare väder.

Till och med hundarna verkar trivas av att åter vara tillsammans. Systrar genom adoption som de är. Så här skönt hade de tidigare i eftermiddags medan familjen vistades utomhus en stund innan regnet anlände.

6 kommentarer

 1. Vilken snäll granne. 😀
  Att vara vid sommarstugan är avkopplande och skönt.
  Hoppas ni får en bra vecka!
  Hur är det med semester hos er? Har man liknande system som här?

  Gillad av 1 person

  1. Ja vi har fina grannar alldeles bredvid oss. Ett trevligt, äldre par som bor här vid sommarstugan året om.
   Semester i USA? Nja….. existerar inte alls som i Finland och Sverige. Det finns liksom ingen lagstadgad semester, utan företag får göra lite som de vill. Om du tex har ’fast anställning ’ ( tror jag ni kallar det hemma) eller sk årslön har man ngn form av betald semester. Vanligen 1 vecka/år. Kan ofta ’förtjäna’ flera semester veckor ju längre man har den anställningen.
   Jobbar du deltid eller har timlön, som många service yrken erbjuder, har du ingen semester. Filosofin där är: jobbar du har du betalt, jobbar du inte, inget betalt.
   Då jag jobbade som dagistant deltid, fick jag 5 arbetsdagar ledigt/år. Dessa dagar kunde sedan användas till vad som helst- sjukledigt, semestern etc. Ville jag ha mera ledig tid, gick det oftast bra, men då var den obetald.
   Kom ihåg att det skiljer mycket mellan staterna. Jag skriver endast om hur lagarna fungerar i Minnesota. Dock finns det nog ingen sådan semester som finns i Finland/Sverige i hela USA.

   Gilla

   1. Ok, jo vi pratar om fast anställning eller tillsvidare anställning.
    Tack för att du tog dig tid att berätta.
    Jag ser att ni har sköna dagar där på villan. 😊

    Gillad av 1 person

   2. Var så god. Det var så lite. 😀
    Jo denna sommarstuga är nog guld värd för oss alla. Det är inte alltid så lätt att få ungdomarna hit pga jobb och annat, men sedan då de väl är här, trivs de!

    Gilla

  1. Jo jag har förstått att midsommaren varit fantastiskt fin i år. Härligt!
   Vi fick inte hinkvis med regn, men det lilla vi fick är ändå så mycket bättre än inget. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.