Bara en sådan sak…..

Publicerad av

… som att tillsammans med god väninnna intaga lunch på resturang! Så otroligt trevligt, så otroligt saknat och så väldigt kul att kunna börja träffas igen. Jovisst, kunde vi ha träffats under året, men hon har två små barnbarn som hon hjälpt till att ta hand om det senaste året och ni vet ju hur det kan gå… det bara blir inte av.

Denna varma onsdag blev det dock av och vid 11.30 träffades vi och satt och pratade så vitt och brett efter en ordentlig KRAM ( jo, hon är också vaccinerad! Lugn, bara lugn!) att vi inte ens hade sett på lunch menyn när servitrisen ville ta våra beställningar!

Vi tog en snabb paus i uppdateringen om våra respektive liv och familjer, bestämde oss för vad vi ville äta och beställde. Allt i ett enda andetag liksom, för det där med maten var ju liksom en bisak! Väninnan beställde samma sallad som jag ovan. Fantastiskt god kycklingsallad med avokado, olika slags sorter med sallat, majs och tomater. Därtill en utsökt dressing.

Sedan satt vi där i skuggan, som så småningom blev en solig plats eftersom vi satt så länge. Jag beslöt mig för att beställa en till sallad med mig hem åt Maken och det tog sin lilla tid innan jag fick den. Gjorde ju inget. Vi fortsatte att prata och ordflödet verkade liksom aldrig vilja sina!

Till slut fick jag den tredje salladen i all fall och det visade sig att väninnan skulle fortsätta till sin träff med bokklubben. Imponerade nog berättade hon att de fortsatt att träffas utomhus under hela pandemin och endast haft ett fåtal träffar virtuellt. Ett flertal restauranger har serverat utomhus hela vintern och vid en sådan har de träffats. byltat på sig och suttit ute. ! Det är inte litet vi lärt och anpassat oss till under denna pandemi minsann.

Två och en halv timme senare bröt vi upp. Då hade vår skuggiga plats helt hamnat i solen och det var rejält varmt. Maten var utsökt, solen varm och nästan het och lunchträffen blev minst sagt en höjdare!

Mera sådant åt folket nu när vi så småningom börjar vara på den andra sidan av pandemin!

Inte undra på att jag tyckte det var varmt ute…!

12 kommentarer

   1. Nä , precis . He ju de här vi har vänta , läng ! Nice ! Gar bra med 31 då man är ledig men jobba i 31 grader är mindre nice

    Gillad av 1 person

   1. Absolut! Man får klaga när man vill. Sommarvärmen är inget undantag 🙂 Gillar man inte värme så hjälper det knappast att alla andra gillar den 🙂 Däremot sitter jag och njuter för fullt nu, när andra tycker man får klaga … det är lagom varmt, helt mulet, allt luktar sommar och regnet hänger bakom molnen. Fåglarna kvittrar och det är alldeles stilla. Uuuunderbart. Jag sitter ute med kaffekoppen och har för en gångs skull inget att klaga på. Skulle i så fall vara att jag måste jobba snart …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.