Allt och inget ett dygn i maj

Publicerad av
Sonen agerade hjälte.

Fredag kväll vid 20 tiden. Det börjar skymma då och jag gick som hastigast ut till komposten med skräpet från köket. Snubblade nästan över ngt mjukt ( jo jag hade skor, tack och lov!). En alldeles liten, grå och väldigt död mus låg bredvid bubbelpoolen! Nej, den var inte söt! jag avskyr möss och andra smågnagare med svansar! Ingen Make var hemma att rädda mig från denna otäcka varelse heller eftersom han jobbade natt. Tack och lov steg min ‘ Knight in shining armor’ fram och räddade mig från denna harmlösa, lilla otäcking! (Och skrattade gott åt sin mamma. Det bjöd jag på!)

Lillasyster kör iväg med sitt instrument efter avslutad konsert

Troligtvis den sista konserten via zoom idag. Alla tretton eleverna var med och alla var så duktiga! Det var så roligt att se dem på skärmen. Många som började spela med Lillasyster för fem år sedan spelar inte längre och många nya har kommit istället. Några av dem som började spela på samma gång som Lillasyster, spelar dock ännu och det var så roligt att se och höra dem! Tack till er som hade möjlighet att logga in!

Ungdomar är onekligen bättre på selfies än oss äldre stofiler!

Dottern kom lyckligt fram vid 18 tiden. Tillbaka i studieorten igen efter en avkopplande vecka hemma. Så roligt att ha henne här var det, men det är klart att hon skall vara med kompisar, sommarpraktik och så småningom mera studier. Även i sommar.

Det blir jordgubbar denna säsong också

Kvällens tömning av komposthink bjöd tack och lov inte på ngn MUS utan på överraskning i trädgårdslandet! I form av blommande jordgubbsplantor! Nämen, detta var ju kul! Och att vi också bjöds på torra, varma vindar denna soliga eftermiddag med 25 grader var inte heller fy skam. Våren då den är som bäst. Innan den höga luftfuktigheten tar vid.

11 kommentarer

 1. Möss är inte min grej heller och söta är de inte. En julafton för ett par år sedan satte vi ut den överblivna risgrynsgröten på terrassen eftersom det var fullt i kylen. På juldagsmorgonen låg det två drunknade möss i gröten… Den skålen åkte i soporna!

  Ha en bra söndag!

  Gillad av 1 person

 2. Såna små överraskningar hittas lite då och då när katterna ledsnat på sitt byte. Synd att gårdagens harpakonsert krockade med allt här så vi missade. Det var säkert toppenbra.

  Gillad av 1 person

  1. Man kan ju inte hinna med allt. Om det kommer flera tillfällen över zoom, vet jag inte, men ni får gärna hoppa på första, bästa plan västerut så fort denna pandemi lugnar ner sig! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.