VårTecken och mera bakning

Publicerad av
Svartbrjörken på bakgården står i full blomning och löven har spruckit ut.

Det är i överlag en kall vår vi har! Jovisst, vi hade 29 grader förra lördagen uppe vid sommarstugan och vi har haft några varma dagar här och här. Både Capribyxor och shorts har redan använts, men i överlag… vilken kall vår! Och vilken regnig vår! Bilden ovan av den fina svartbjörken som bidrar med trevliga hemlandstoner tog jag igår, på tisdagen då det var soligt. Kyligt och blåsigt dock.

Idag, började vi dagern helt utan några vindar. Ngt mycket sällsynt denna vår och varm sol. Denna varma sol försvann dock rätt snabbt bakom tunga moln igen och regent var åter ett faktum.

Tack och lov gör naturen ändå det som den förväntas göra om våren. Vaknar till, spricker ut och börjar leva igen! Vår andra pandemivår. Förhoppningsvis vår sista.

Korstörnen (Honey locust tree) håller på att spricka ut på framsidan av vårt hem

Eftersom vi ändå fick regn på eftermiddagen igen, tog jag tag i mera bakning. Varför inte, liksom? Denna gång satte jag ingredienser i brödmaskinen och lät den gör en fin vetebrödsdeg som jag sedan använde till bullar. Bara för att det är lätt och familjen älskar dem.

Degen är liten och det blir endast 9-10 bullar av den. Här har bullarna just jäst klart.

Dessa bullar är den amerikanska varianten som jag häller smält smör blandat med farinsocker över. Otroligt gott och inte en enda kalori….. eller hur?! 😉

12 kommentarer

  1. Tack för det och tack för att du läser! 😀
   Jag håller faktiskt på att experimentera med receptet. Enligt receptet smälter du 2 dl smör och blandar i 2 dl farinsocker och häller blandningen i formen före bullarna läggs på jäsning. Sockret och smöret fastnar ngt enormt i formen om detta görs. Så istället låter jag bullarna jäsa i formen och efter att de jäst klart och före jag lägger dem i ugnen, häller jag på det flytande smöret blandat med farinsockret. Detta verkar gå bättre. Mums är det! 😋

   Gilla

 1. Goda bakverk. Ser ut att vara i alla fall 🙈 förövrigt så, idga är faktiskt första riktiga varma dagen, vi hade några hyfsad värme, för årstiden mars/april. Sedna har det varit kallt, men idag är det bannemej sommarvärme. Bor dock mellan Hudik o Gnarp så är ju rätt högt upp.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.