Nöjda

Publicerad av

Efter en hel dags arbete utomhus i underbara 29 grader Celsius, är både jag och Maken nöjda. Gissar nog att han är nöjdast egentligen, för det var han som jobbade hårdast. Lyfte, bar, drog, skruvade, mätte både med öga och måttband och använde alla sina ingenjörstalanger ( jo, Maken är nämligen utbildad elingenjör innan han gav sig in på läkarbanan.) till att få det precis om han ville ha det.

Byrggan är runt 30 m lång. Sjön är långgrund, därav nödvändigheten till en lång brygga. I höstas hjälptes Sonen och Maken åt för att få upp den på land. Den tas itu och läggs ihop i sektioner, som sedan skruvas ihop igen på våren när det åter dags att sjösättning. Upp ur vattnet tas den varje höst att skyddas mot isen.

Jag assisterade så gott jag kunde, men jag har varken samma styrka eller längd som Maken har förstås. Jag gissar nog att jag var mera moraliskt stöd än ngt annat!

Bryggan är på plats i sjön. Ännu skall en del bräder på plats, men det kan tas en annan gång.

Efter det gedigna arbete med att sjösätta bryggan blev en kall öl för Maken och en stunds vila. Att det blev så varmt som 29 grader var en aning märkligt. Imorgon, söndag, kommer det mera normal vårvädret tillbaka. Däremot var det inte hett ännu eftersom det ännu är vår. Inte kvavt och fuktigt, utan torrt i luften och 29 grader känns då bara varmt och skönt. Underbart väder att jobba i!

Efter den välförtjänta ölpausen, tog Maken itu med att flytta den jättelika båtställningen. Han ville inte få den sjösatt, men flyttad från sin vinterförvaring intill stugan, ut på stranden.

Att få ner hela ställningen på stranden var nog den värsta pärsen.

Även här gick det planerat och metodiskt till. Inget hafsande som förra våren då Maken hade anställt hjälp. Utan planerat, preciserat och med eftertanke. Det tog sin lilla tid, men planeringen och den långsammare takten gjorde att ställningen så småningom nästan gled ner på stranden och precis som Maken hade planerat, stoppade sanden dess vidare framfart.

Vid 18.30 tiden, efter att ha jobbat hela dagen, bad mig Maken tända grillen. Det var dags att grilla och göra kvällens välförtjänta middag efter hårt jobb.

Dukat för två med varsitt glas rött, grillade biffar, grillade räkor, sallad bestående av spenat, jordgubbar och nygräddat batongbröd.

Maten smakade oerhört gott och det blev pricken på i:et på en fantastiskt produktiv dag här i vårt lilla paradis.

Imorgon, söndag styr vi åter kosan mot Förorten efter en produktiv helg!

10 kommentarer

  1. Det låter som en perfekt helg!
    Igår blev det rensning i garaget och en cykeltur. Idag blir det att föra bort allt skräp.
    Ha en fortsatt skön helg!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.