Beef Lo Mein

Publicerad av

Eftersom den mycket kyliga veckan bara fortsätter med snöflingor som dalar i luften och flera minusgrader på nätterna, tänkte jag det skulle vara kul med en varm och god middag denna onsdagskväll. Något nytt och inte så invant och tråkigt.

Tidigare i veckan handlade jag ingredienser för den asiatiska rätten Lo Mein. Jag hittade receptet i min Pasta kokbok som vi fick som bröllopsgåva för si så där 100 år sedan ( OK, kanske inte riktigt, men ett tag sedan i al fall! ) och tyckte det såg lätt och gott ut.

En aning förvånad blev jag över att helt vanlig pasta användes i receptet. Linguine som är halvklot skulle det vara. Alltså den där pastan som man köper ur ett kylskåp i affären, inte torr pasta. Kanske det kallas ngt så fint som färskpasta…?

Tyvärr hade matbutiken ingen linguine, så jag köpte fettucine istället. Det visade sig gå riktigt bra att använda den pastan också.

Min Lo Mein är klar att serveras

Detta blev gott, men nu när jag prövat original receptet skall jag ändra det en aning till nästa gång. Asiatiska nudlar skall nog användas. Lyxigt med de färska nudlarna eftersom de blir klara så fort, men jag tror att smaken skulle vara bättre med kanske risnudlar….?

Såsen som användes var god, men nästa gång tänker jag marinera köttet på förhand i nämnda sås. Det skulle helt klart ge köttet en godare smak. Tycket inte köttet riktigt smakade ngt ikväll. I såsen fanns det kycklingbuljong, vatten, sojasås, lite socker, lite potatismjöl, pressad vitlök och färsk hackad ingefära. Jag dubblade receptet på såsen och det visade sig vara klokt eftersom pastan drog i sig mycket av den.

Att istället använda strimlad kyckling skulle säkert bli gott, eller varför inte helt skippa köttet och äta vegetariskt istället?

Oändliga är möjligheterna! Bara att pröva sig fram!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.