Vårtecken i början av april

Publicerad av

Dessa glädjespridare upptäckte jag igår morse alldeles framför vårt hem i Förorten. Efter de senaste dagarnas värme förvånade det mig inte alls att mina hyacinter börjat blomma.

Rabarbern har också bråttom och är helt klart ett alldeles säkert vårtecken den också. Denna bild tog jag på tisdagseftermiddagen strax innan åskan och hällregnet var över oss igen. Jag hann rensa bort fjolårets vissnade blad och stjälkar runtom de nya och sedan var hällregnet ett faktum. Bara att gå in och fortsätta rensandet en annan dag. Jag märkte nämligen också att dillen och jordgubbsplantorna behöver få sig en liten rensning.

Ett alldeles bombsäkert vårtecken är att isen inte längre håller sjön vid sommarstugan i sitt grepp. Denna bild tog jag idag på eftermiddagen när vi anlände igen för några dagars skön tillvaro bort från storstadens buller och bång. Det doftar som vanligt av skog, tall och gran och det måste ha riktigt lyst om mig när vi anlände för Lillasyster bara skrattade åt mig och mitt indragande av den ljuva luften i näsborrarna. Tvillingstäderna har väldigt ren luft enligt flera undersökningar och jämförelser med andra, stora amerikanska storstäder och detta är ju bra. Dock är den ju naturligtvis inte alls lika ren som här ute på vischan. Luften är heller inte lika tung som den är i storstaden här ute. Inte lika kvav eftersom det inte alls finns lika mycket betong, hus och/eller skyskrapor.

Vi ser alla fram emot några sköna, slappa dagar med stickning, böcker och en och annan filmkväll…….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.