29….grader!

Publicerad av

Värme var utlovad tills idag. Hela 26 grader skulle vi få avnjuta. Sent på eftermiddagen kom vi upp till 29 grader och hettan var ett faktum. Shortsen kom snabbt fram ur gömmorna och takfläktarna slogs på. Ngn luftkonditionering vägrade jag lägga på så här tidigt i säsongen, men visst är det varmt i huset nu så här på kvällen.

I skrivande stund mullrar åskan runtomkring oss och blixtarna avlöser varandra. Svalare, mera typiskt vårväder är på väg in över värmen och det blir skönt. Man borde ju inte gnälla över sommarväder, men juli i början av april, några veckor sedan den sista snön smalt, känns lite väl knasigt.

Denna annandag påsk har inte annars varit särkilt märkvärd. Annandagen firas ju egentligen inte här, så Maken, trots semestervecka, fick åka in till jobbet för några möten. Ungdomarna har vårlov hela veckan och fick en chans att spendera tid ute i det varma vädret.

Själv är jag helt återställd från min Covid injektion i helgen och får nu bara fortsätta att hålla mig lågt i två veckor till och låta kroppen tillverka alla de antikroppar som behövs. Sätt igång och jobba nu bara kroppen! Efter det kan livet lite mera återgå till det normala. Lillasyster är nu den enda som inte är vaccinerad. Förhoppningsvis godkänns Pfizer vaccinet för barn och ungdomar snart så att de vaccineringarna kan komma igång också…..

Bekant vy för er som läser mina skriverier.Dammen bakom vårt hem denna förmiddag. (Träden börjar spricka ut, tre veckor tidigare än normalt.)

4 kommentarer

 1. Oj wow vilket väder.
  Här kom det snö i natt.
  Ni har kommit långt med er vaccinering, håller tummarna för godkännande av Pfizer åt barn.
  Vi hoppas att sonen skall få sin vaccindos inom nån vecka, eftersom han är i riskgrupp.

  Gillad av 1 person

  1. Jo vädret växlar vilt hos oss!

   Vaccineringen går undan. Nu är Minnesotas befolkning vaccinerad till 40%!
   Mycket bra eftersom vi har och har haft liknande restriktioner som Finland hela tiden. Till skillnad från er är det många som gör som de vill och följer inte råden. Alltså har vi den smittspridning vi har…..
   Hoppas din son snart blir vaccinerad!

   Gilla

  1. Jo jag har sett att ni haft ’traditionellt aprilväder ’. Åtminstone blir det ju inte tråkigt detta väder….! Jag kan nog leva utan +29 ett bra tag till….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.