Dejt!

Publicerad av

Jag stod i den tidiga vårsolen utanför djursjukhuset och väntade på att Lilly hunden skulle bli klar, igår, måndag. ( Jodå, jag fick vänta inne i rummet med henne om jag ville, men till följd av restriktionerna såg veterinären och hans personal helst att mattarna och hussarna väntade utanför. Inga problem. )

Jag kunden ha gjort som de flesta andra på parkeringen och väntat i bilen, men varför inte luta sig upp mot husväggen och njuta av solen? Som redan värmde trots att det inte ens var mitt på dagen.

Medan jag stod där och njöt slog det mig att jag borde ringa runt till några restauranger för att se om de möjligen hade öppnat sina uteserveringar. Visserligen är det tidigt på säsongen, men vi befinner ju oss inte i normala tider heller.

Sagt och gjort. Hemkommen med hunden medan Maken satt i jobbmöte via datorn, ringde jag en resturang i grannförorten. Kvinnan i den andra ändan lät sig förstå att jag nog var spritt språngande galen. Det var ju inte ens tio grader ute och de tänkte minsann inte servera mat ute förrän det var MINST 15 grader, och där med basta, liksom!

Jaha. Synd för henne tänkte jag, eftersom min make till läkare fortfarande rekommenderar att vi inte intar måltider inomhus på restaurang. Alldeles för riskabelt tycker han. Alltså förlorade denna restaurang just två kunder.

Därefter ringde jag till en av favoritställena här i vår Förort och svaret blev ett helt annat svar:

-Jodå! Vår uteservering är visserligen inte öppen, men alla bord och stolar står ju ute eftersom de tål vädret, så var så goda och kom ni bara, så skall vi servera er ute. Inga problem!

Jag trodde inte riktigt den glada, vänliga tonen hos kvinnan efter mitt förra samtal, så jag ville, för säkerhets skull, få bekräftelse:

-So, if my husband and I show up in a bit, you will be able to serve us outside?

-Absolutely! No problem. Hope to see you shortly!

Efter att Maken var klar med sitt lunchmöte, byltade vi på oss och åkte iväg. För en lunchdejt. På restaurang . Det har gått ett tag sedan sådan lyx.

Vi anlände och värdinnan tog oss ut till de övergivna borden och stolarna utomhus och bad oss välja bord. Vi hittade ett i solen och slog oss ned. Många ställen har slutat med menyer. Istället gav servitrisen oss en lapp med QR koden, som vi scannade med våra mobiler och så tog oss koden direkt till menyn. Praktiskt och behändigt.

Vilken trevlig lunch det blev! Maten kom snabbt och vi satt länge ute och åt. Det gick mycket väl att sitta ute och äta lunch i 15 grader och solsken. Inga problem!

En utsökt hamburgare och knapriga fransk potatis bestod min lunch av!

När det var dags att betala var vi båda alldeles proppmätta och det blev inte mycket mera mat den dagen. När vi steg upp och satte stolarna tillrätta efter oss och gick mot grinden, såg vi en annan matgäst som gjorde som oss. Iklädd solglasögon satt han och såg på sin mobil, förmodligen menyn, medan han konfererade med samma trevliga servitris som vi hade haft. Hon stod, som vi numera är så vana vid, på 2 m håll och gav gästen råd om de olika rätterna.

Vi åkte hem efter en mycket trevlig dejt och än en gång kändes det som att vi tagit ett steg närmare mera normala tider.

4 kommentarer

  1. Det är trevligt att sätta en guldkant på tillvaron.
    Restriktionerna ändrar rätt snabbt, men nog är det bra att ta det säkra före det osäkra tills detta är över.

    Gillad av 1 person

    1. Att var gift med en läkare i en pandemi innebär förstås att han förstår det här med smittspridning på ett helt annat sätt. Alltså har vi snällt lyssnat och följt hans råd. Lyx med dejt var det då verkligen. 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.