Solo

Publicerad av

Ja, alltså inget solo sjöngs av Sonen igår. Så vitt jag vet…. Då han körde iväg söderut mot flygfältet igår på förmiddagen visste vi däremot att det fanns en chans att han skulle få flyga solo. Ensam alltså. Hittills i hans korta pilotkarriär har han alltid flugit med en instruktör.

I februari var det så kallt att han knappast fick flyga alls. Det är inte bra för motorerna på de små propeller planen att bege sig up i luften under iskalla förhållande, så det blev väldigt litet flygande för Sonen pga vädret. Detta i sin tur ledde till färre flygtimmar, vilket i sin tur ledde till att det har dröjt innan instruktörerna tyckte att han hade tillräckligt med erfarenhet i luften för att få flyga själv.

Jodå! Han fick flyga solo/ensam! Här är han! Uppe i luften på egna vingar. Han har en hel massa olika restriktioner, men om vädret är bra, får han alltså nu börja flyga själv. Han måste hålla sig nära flygfältet och hålla konstant radiokontakt med både instruktör och kontrolltorn.

Nöjdare och stoltare unge får man leta efter!

Om allt går enligt planerna gör han sin provflygning för pilotlicensen i april. Denna licens kommer då endast gälla för flygplansmodellen Cessna 172. Efter att han landat den licensen vill han fortsätta med nästa modell…. och nästa…. och nästa…… Yrkespilot hägrar så småningom, men dit har vi några år ännu.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.