Bland bubblor och kemikalier

Publicerad av

En del av kvällen har jag tillbringat med att bära vatten. Fylla hink, bära ut till bubbelpoolen och dumpa i. Ni som följer dessa skriverier kanske kommer ihåg att vi köpte bubbelpool åt hela familjen för tre år sedan. Vi hade tänkt oss en bastu, men se detta amerikanskt designade hem hade inget utrymme för ngn sådan och att försöka renovera för att få plats för en bastu skulle ha blivit ett sådant gigantiskt projekt att vi istället beslöt oss för att skaffa en bubbelpool.

I juni blir det tre år sedan den installerades. Vi köpte den på vintern och affären lät oss förvarna den där tills det blev sommar och tillräckligt varmt för installation.

Helt naturligt blev det Maken som skötte och sköter om bubbelpoolen. Kemikalier som skall ner i vattnet, PH som skall mätas, speciellt när nytt vatten lagts i etc. Fyller och tömmer vartefter vid behov. Och sätter till vatten vid avdunstning. Oftare på vintrarna eftersom det är så mycket torrare i luften.

Ikväll blev det dock min tur att hjälpa till lite. Vattnet hade avdunstat rätt ordentligt nu när det var så kallt för ngn vecka sedan och det behövde fyllas på. Renande kemikalier behövdes också läggas i. På somrarna är det enkelt att fylla på med vatten. Dra ut lämplig längd på trädgårdsslangen och sätta på kranen. På vintern är det bökigare. Då handlar det förstås om att fylla hinkar och bära ut.

Dock är det ju nu gjort för den här gången och vi kan åter njuta av det underbart varma 40 gradiga vattnet.

2 kommentarer

    1. Det är inte ofta vi behöver lägga mera vatten i bubbelpoolen, men pga de torra vintrarna här hos oss, avdunstar vattnet ändå ganska snabbt och behöver med jämna mellanrum fyllas på lite. Motion räknas det knappast som.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.