(Operation) Warp speed-indeed

Publicerad av

Idag blev Maken en av de 2900 personer inom sjukvårdspersonalen i Minnesota som fått sin första injektion mot Covid 19 den senaste veckan. Helt otroligt! Vaccinet godkändes i USA för 11 dagar sedan och denna siffra handlar alltså endast om vår delstat! Det känns bra. Tryggt och ljuset i ändan på den där Covid tunneln lyser alltjämt lite starkare.

Maken mår finfint så här nästan fem timmar efter injektionen. Lite ont i vänster arm, ungefär som efter en stelkrampsspruta, men hittills är det allt. Efter andra injektionen lär han få uppleva både feber och trötthet. Immunförsvarets tecken på att det jobbar på, precis som det skall ´göra.

Jag är mycket glad och tacksam över att Maken och hans kolleger hamnade i den första gruppen utav sjukvårdspersonal som vaccineras. . Den där oron har funnits med mig länge nu. Oron att han skall smittas av just den patienten han just intuberat. Gnager på där lite i bakhuvudet hela tiden. Inte likadant som när pandemin började, inte på långt när, men vaccinet har, helt klart infört ett visst lugn inom mig. Ännu tar det två veckor ungefär innan den första immuniteten börjar infinna sig. Ändå känns det lugnande….

Tummen upp för vaccinet!
.. och ett klistermärke på tröjan att visa upp!

4 kommentarer

  1. Jo jag har förstått att det är på gång hos er med! Bra!
   Tar ju en tid innan resten av oss ’vanliga döda’ får vårt, men åtminstone går vi nu åt rätt håll!
   God jul till dig/er! 🎄
   Och tack för att du fortfarande hänger med och ger respons! Kul! 😃

   Gilla

 1. Ska bli intressant att höra hur han reagerar på andra sprutan.
  Jag tror att många känner oro inför vaccinet, biverkningar och sånt. Men många är glada för att det kommer, eftersom covid-19 är så mycket värre ändå.
  Önskar er en fridfull väntan på jul!

  Gillad av 1 person

  1. Jo det finns många som är skeptiska här med. Mest de som inte jobbar inom vården tror jag. Detta virus är ju inte det första Virus i Corona familjen som världen erfarit. Jag litar nog helt och fullt på att forskare och vetenskapsmännen vet vad de gör. Biverkningar är ju förstås kroppens sätt att reagera- ’ startar’ upp immunförsvaret. Personligen tar jag hellre lite feber och trötthet en dag istället för 3 veckor eller mera på ventilator på sjukhus.
   Dock inget vaccintvång, så var och en gör som de vill.
   God jul till dig och de dina med! 🎄

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.