Trevlig måndagskväll

Publicerad av

På måndagskvällarna sedan två månader tillbaka sitter jag på zoom i några timmar. Stickningen i högsta hugg, kanske en kopp te framför mig om den stora stickningen tillåter. Jag jobbar fortfarande på en jättefilt för Lillasyster till hennes nyrenoverade rum.

På skärmen framför mig ser jag de stickande och handarbetande vännerna och vi pladdrar på. Inte alls som i ‘the good ol’ days’ då man kunde träffas normalt, men så många ggr bättre än inget!

Ni som följer vår vardag kanske undrar lite vad det blev av den dör spetsen som jag så tappert gav mig in på…. Det blev inget! Det var svårt, mycket svårare än ngt annat som jag någonsin vågat mig in på. YouTube hjälpte visserligen med de olika sätten och mönstren, men när jag nästan hade tagit till tårarna en kväll gav jag upp.

Min fantastiska väninnna tyckte jag skulle ta en paus och sticka ngt annat och sedan ta tag i spetsen på nytt när det passade mig. Inte vara så hård mot mig själv, utan se det som övning. Det spelar ju ingen roll om det inte blir perfekt. Man lär ju sig inte om man inte försöker.

Min kloka väninna har naturligtvis rätt….. Kanske efter att filten är klar och den enkla halsduken som jag också håller på med är klar… Kanske då tar jag upp den där spetsen igen….

Nästa måndag blir det en ny träff via skärmen. Goda vänner är guld värda! Det ser jag redan fram emot!

Denna vita jättefilt skall så småningom pryda Lillasysters säng

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.