Hämtmat!

Publicerad av

Det är fredag kväll och vi har just ätit väldigt god italiensk -amerikansk hämtmat. Alla restauranger och barer håller ännu stängt i Minnesota i åtminstone två veckor, troligen längre. Orsaken är förstås detta virus som hela världen kämpar emot. ( och vet ni, jag har slutat vara arg på viruset för länge sedan. Det är människorna jag blir så trött på! Som inte bryr sig att hålla restriktioner, inte bryr sig att använda munskydd, festar, ordnar bröllop osv vilket gör att viruset sprids som en löpeld. Sedan vill de ha vård och sjukhusen och bäddarna i alla Minnesotas sjukhus är nu fyllda till 98% . Operationer som inte behöver göras annulleras igen, precis som i våras och Maken och annan vårdpersonal jobbar konstant. Och över hela världen ser det sgs likadant ut… Oberoende av språk och kultur uppför vi oss likadant över hela världen.)

För att försöka hålla restaurangerna vid liv är det hämtmat som gäller. Jag har förstått att ni pratar om ‘Take away’, där hemma vilket för oss här i USA är lite lustigt, eftersom det uttrycket betyder ngt helt annat. Vi paratar däremot om ‘take out/carry out’.

Ikväll blev det alltså carry out och trots att restaurangen ligger en bra bit bort från vårt hem, kom Maken hem med ångande portioner. Tunga pastarätter med grädde, musslor, räkor, kyckling och även bläckfisk i Makens rätt. Säkert inte SÅ italiensk, mera italienskt inspirerat.

Sonen, som lider av skaldjursallergi, hade en aning svårt att välja en rätt som han kunde äta, men landade till slut på en rätt som normalt serveras med skaldjur, men han fick dessa utbytta mot lax istället.

Mat på tallrik ser ju aldrig lika aptitretande ut som den är i verkligheten, men så här såg i alla fall min tallrik ut. Brödet bakas i restaurangen och serveras i små skivor som man sedan doppar i olivolja med salt, peppar och parmesan ost. Räkor, kyckling, ost och pasta dränkta i en tung krämig sås. Gott, men som sagt, nu behöver jag knappast äta under resten av helgen.

Det milda, vackra decembervädret fortsätter och idag fick vi njuta av fyra grader och nästan vindstilla här i Förorten. Solen skiner nu till just efter kl.16 då den igen dyker ner bakom horisonten. Solen uppför sig fortfarande normalt, men däremot har nog vädret helt enkelt fått fnatt…..

6 kommentarer

 1. Samma tema på maten hade även vi igår kväll!
  Hämtmat vietnamesisk sådan och lite rött på det.
  Gott, gott!
  Det är bra att kunna hjälpa de restauranger som inte har det så lätt i dessa tider. Det var många som hade tänkt lika som oss för det var otroligt mycket folk som hämtade take away på samma gång som vi.

  Gillad av 1 person

  1. Är restauranger och barer öppna som vanligt i Jakobstad eller är det endast hämtmat som gäller? Det är gott med resturangmat hemma ibland, eller hur? Inte lika som att vara ute och äta, men ändå en liten ljusglimt i tillvaron. Trevlig fortsättning på helgen! 😀

   Gilla

  1. Jo, vi har inte ätit på restaurang sedan somras och då var det utomhus. Blir nog endast hämtmat för oss med tillsvidare. Trevlig början på arbetsveckan efter självständighetsdagen! 🇫🇮

   Gilla

 2. Här är det visserligen öppet, fram till 22.00 om kvällarna då det inte längre får säljas alkohol och vissa stänger. Men hämtmat brukar vi ta ändå, med hemkörning. Som ställs på trappan så vi bara kan ta in det när man ringt på. Då brukar den som levererat redan ha hunnit till sin bil och man möter alltså ingen. Självklart vill vi stödja dem så gott vi kan i dessa tider. Såg gott ut det där!

  Gillad av 1 person

  1. Praktiskt och bra med hemkörning! Det skall ni absolut utnyttja! Här är hämtar vi nog vår egen mat då vi beställer. Det finns service som erbjuder hemkörning, men jag vet faktiskt inte hur mycket man hamnar att punga ut för den utöver maten som man redan beställt….. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.