Tankar denna Tacksägelsedag

Publicerad av

Det var intressant att kolla Facebook ikväll för att se om och vem som firade med släkten. Det är ju som bekant Thanksgiving denna torsdag och traditionellt samlas man till ett dingnande middagsbord fyllt med alla möjliga läckerheter som sötpotatismos, grönrätter, kalkon etc.

Det har varit en helt massa ståhej kring denna högtid i år och varningar från läkare och vetenskapsmän och Minnesotas hälsoministerium om att man INTE skall samlas i år pga det härjande viruset. Trots dessa varningar har flygbolagen haft en hel massa resenärer inför högtiden och har förtjänat det mesta de gjort efter att Covid slog till i mars. Härligt för dem, men vi får ju se vad som händer om tre veckor….

Vi har nya grannar bredvid oss. Familjen som flyttade till Marayland har jag inte hört ngt av, men i det vitmålade huset bredvid oss bor nu ett ungt par. Inga barn, tre bilar och en hund. Träffade mannen ( pojken) i huset idag när han råkade vara ute och rasta hunden. Denna berättade att han firar högtiden på egen hand pga att frun åkt tillsammans med sina föräldrar först till delstaten Arizona och sedan vidare till turistorten St.Thomas!

Jaha, om tre veckor är chansen stor att vi har Covid som besök i grannhuset då… Detta sade jag inte åt grannen, men jag har på känn att han grått i samma tankebanor eftersom han berättade att han inte riktigt förstod vad frun och föräldrarna tänkte då det åkte på resa i dessa pandemitider….

På tal om denna pandemi… Idag fick vi resultaten från Sonens Covid prov som han tog i måndags. Mycket riktigt så var han negativ. Det visade sig att han hade jobbat med ngn vid matbutiken som nu legat hemma i Covid i två veckor. Sonen fick redan på detta förra helgen och jag fick en tid bokad för honom för prov redan på måndagen. Ingen av oss var särkilt orolig. I och med att varken jag eller Maken hade visat några symptom, var det liksom högst troligt att Sonen aldrig hade smittats, trots att han jobbat med denna arbetskamrat. Munskydd är ju förstås obligatoriskt på jobbet i matbutiken för både personal och kunder och även om dessa inte är perfekta, har det ju nu i flera studier påvisats att de hjälper. Vackert så!

Hos oss blir detta Tacksägelsekalasande imorgon, fredag pga att Maken jobbar kväll/natt mellan torsdagen och fredagen denna Tacksägelsehögtid i år. Idag har vi förberett lite igen. Dottern har vistats i köket och bakat pumpapaj och den står nu i kylen tills imorgon. Mums!

Lite städning har jag också fått gjort, trots att det bara blir vi fem, men ändå….. Det nya golvet är så tacksamt att bara snabbt sopa och/eller torrmoppa. Går fort och ser inte sjaskigt smutsigt ut som den välanvända heltäckande mattan gjorde. Lite dukning tror jag också att jag skall hinna med innan kvällen är slut…. Bäst jag tar itu med detta….

Pumpapaj är väldigt god serverad med vispad grädde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.