Det plingar och ringer i ett!

Publicerad av

Aldrig trodde jag väl att det skulle vara sådant ståhej att gå hemma och slå dank hela dagarna! Ungdomarna har självständiga studier på fredagarna. Detta innebär att inga zoom lektioner hålls, utan de har båda uppgifter som alla lärarna skickar åt elverna via deras nätsidor, mejl osv.

Detta innebär att det vanligen blir en lite senare start på fredagen. Jag kravlade mig upp ur sängen vid 07.45 och väckte Lillasyster en liten stund senare. Sonen hade redan åkt iväg han! I och med mera frihet ( inga zoom lektioner) på fredagarna har han vanligen flyglektioner på förmiddagarna. Imorse åkte han hemifrån redan vid 06.45!

Medan Lillasyster gjorde sig klar för dagen, blev jag konstant avbruten med det jag höll på med av mobilen! Oftast är denna mobil väldigt tyst, men idag beslöt sig hela världen tydligen att den borde ha kontakt med mig. Alla på samma gång dessutom!

Det var golvaffären som installerade vårt golv denna vecka. Det var tandläkaren för Lillasyster. Det var läkaren för Sonen. Det var Maken vid sommarstugan och en god kompis här i i Förorten. Det var Dottern vid universitet och en barndomskompis från Sverige! Alla inom loppet av en timme eller så!

Jag måste ju säga att jag nog kände mig lite viktig ändå, hemmafru som går och slår dank dagarna i ända…. Det ni!

På kvällen hade i alla fall mobilen lugnat ner sig en smula och jag fick i lugn och ro pröva på att göra egna fiskpinnar. Det var enkelt! Jag lät den frusna Alaska torsken stå i rumstemperatur ngn timme och sedan var den tillräckligt mjuk att skära i pinnar, svänga i ägg och sedan i skorpsmulor med kryddor och dill. Kokboken föreslog att jag skulle steka dem i smör, men istället lade jag dem i ungen och 25 minuter senare såg de ut så här! Potatismos, ugnsgräddad broccoli och citronskivor till fisken och middagen denna fredag var undanstökad.

På kvällen gick Lillasyster och jag på högklassig konsert! Personalen från musikinstitutet där hon tar sina lektioner i harpa, gav zoom konsert ikväll. Det var både roligt och trevligt att höra alla de olika instrumenten. De båda lärarna i harpa uppträdde med ett stycke som Lillasyster och de andra elverna också övar, så det var ju lite kul.

Fredagskvällen går mot sitt slut och imorgon väntar en helt vanlig lördag utan större utsvävningar. De nya restriktionerna träder i kraft ikväll, fast för vår familj spelar det inte särskilt stor roll. Vi har Inter haft för vana att besöka restauranger och barer och äta inomhus vid dessa sedan denna pandemi började. Blir nog inte förrän i vår som det blir att äta utomhus på restaurang igen för denna familj…….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.