Endast milda symptom….

Publicerad av

Min trevliga, positiva och glada Zumba instruktör hade som vanligt sin lektion via Zoom denna lördagsförmiddag och som de flesta andra lördagar deltog jag. Alltid en trevlig paus från det annars dagliga passet på Peloton cykeln.

Som sagt, glad och trevlig, trots att hennes man nu har Covid. Han testade positivt tidigare i veckan, men har hittills endast milda symptom och gjorde även lite Zumba han med. Långt borta från sin hustru och med munskydd.

Dock vet vi ju alla att Covid har ett väldigt långsamt sjukdomsförlopp, så förhoppningsvis förvärras inte hans symptom utan han klarar sig hemma utan sjukvård och smittar inte ner familjen.

Sjukhusen runtom Tvillingstäderna är proppfulla och det är så fruktansvärt enerverande då det finns så många människor som inte tror på allvaret i denna sjukdom.

Jovisst, de flesta klarar sig och endast 1 % blir så dåliga att de inte klarar sig, men det är ju ändå en procent för mycket, eller hur? Vidare vet man ju inte hur ens egna kropp reagerar förrän man själv insjuknat. Man kan ha tur och drabbas, som de flesta av milda symptom och undvika sjukhusvistelse eller man kan drabbas ordentligt och inte överleva.

Siffrorna och prognosen inför kommande vinter ser så bleka ut här i Minnesota att nu är det frivillig karantän som gäller. Hållas hemma så mycket det går. Vi har ingen officiell karantän som många platser i Europa, men det blir det inte heller., Myndigheterna hoppas att befolkningen själva skall ta saken i egna händer och stanna hemma så mycket som möjligt…..

Detta har ju helt enkelt inte fungerat hittills, så jag tvivlar på att det kommer att fungera nu….

2 kommentarer

    1. Jodå, Zumba via zoom har ag hit på med ända sedan i mars. Fungerar riktigt bra. Inte samma sak, men ändå…. Vi har massor med Covid i Minnesota just nu. Ny kris helt enkelt. Vi får bara hoppas att det lugnar ner sig, men enligt prognoserna ser det inte så bra ut…. 😟

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.