Tände ett ( eller flera) ljus…..

Publicerad av

Hemma har ni firat Alla helgons Dag denna helg. Mina sociala medier flöden har varit fulla med vackra bilder från kyrkogårdar med upplysta gravar med ljus överallt. Vackert, stilla och högtidligt.

Här i det stora Amerikat uppmärksammas Alla Helgons Dag i kyrkorna under gudstjänsterna, men vad jag vet är det inte många som tänder ljus på några gravgårdar… Blomsterkransar läggs ofta ner vid julen som pynt, men levande ljus är mera ovanligt.

Istället tänds ljus hemma eller i kyrkan. Namn på de avlidna från församlingen läses upp och idag, eftersom gudstjänsten sändes över nätet, visades bilder på de avlidna också. Jag kände ingen av dem och vi har tack och lov inte haft ngn nära som avlidit i år. Dock går ju detta inte att undvika, speciellt nu med Covid som härjar. Mycket lidande och sorg har dragit fram över världen i år och ännu är det inte över.

Då känns det skönt att tända ljus och tänka på dem som gått före oss och faktiskt vara tacksam över att de inte behövde dö i denna pandemi, utan att de dog i hög ålder.

2 kommentarer

  1. Det är en fin högtid! Var till minneslunden med mina ljus som jag brukar men tände hemma också. Både vid trappan och inomhus. I år hade vi två högtider samma dag eftersom halloween råkade infinna sig en lördag. Men folk hade lyssnat och inga spöken och gastar ringde på. Hade inte öppnat hur somhelst.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.