Halloween 2020 Covid Version

Publicerad av

Halloween är ingen liten grej häri det stora Amerikat. Redan i augusti började det diskuteras huruvida denna folkfest nästan, skulle gå av stapeln i år till följd av detta nya virus som gör allt för att trassla till precis allting.

Det kom naturligtvis ut rekommendationer. Vad jag har märkt vad gäller dessa olika rekommendationer från ‘the CDC’ ( Center for Disease control and Prevention) så är de i regel mycket bra och stämmer överens med alla andra länder och deras rekommendationer. Det som däremot är annorlunda är att mina nya landsmän tolkar dem på en massa olika sätt!

Alltså gick diskussionerna höga bland grannarna på vår Facebook sida i området om huruvida Halloween skulle firas traditionellt eller inte. CDC rekommenderade att man inte gick från dörr till dörr och tiggde godis, utan stället hittade på ett annat sätt att dela ut godis. Ett sätt som krävde så lite kontakt som möjligt.

En av våra grannar hade den fiffiga idén att fylla påsar med godis, sätta ut dem och låta alla små monster och prinsessor ta varsin påse utan att de ringde på och utan att jag eller ngn annan hemma öppnade ytterdörren.

Klok ide! Handlade godis och påsar för några veckor sedan och skred till verket förra helgen. Det tog en stund att dekorera alla de bruna lunchpåsarna, men då jag var klar med alla hade jag hela 85 påsar med lite godis i varje!

Just före kl.18 ikväll bar Maken och jag ut alla påsarna. Hoppades innerligen att de inte skulle blåsa iväg, för det blåser ngt otroligt ute!

Sedan dess har jag tittat ut genom mörka fönster för att se en hel del barn springa mellan gårdarna och ta påsar åt sig, för en hel del grannar har gjort likadant. Andra delar ut godis som normala år iklädda handskar och munskydd medan andra springer ut och steriliserar ytorna som påsarna står på allt emellanåt, enligt deras egen utsago.

Säg inte det som har ändrat detta märkliga år 2020, men ändå tyckte jag att detta var en mycket bra kompromiss. Inte allt skall behöva slopas för detta förpillade virus!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.