Lite lyxigt med nätet ändå

Publicerad av

Hybridundevsining är det som gäller för våra ungdomar i dessa pandemitider. För de äldre ungdomarna, de som går i gymnasiet, betyder detta att de flesta kurser sker via nätet. För de yngre ungdomarna och barnen gäller samma sak, men man försöker ha vissa dagar som mera vanliga skoldagar.

På måndagar studerar Lillasyster via nätet .Detta innebär att vi, nu när vi har pålitlig nätuppkoppling vid sommarstugan, kunde stanna en extra dag.

Lillasyster gjorde det mesta skolarbetet klart redan vid 12 tiden och om vi hade haft allting färdigpackat kunde vi ha skyndat oss hem och hunnit innanför dörren innan musiklektionen började kl.1515. Dock ville hon inte skynda och ha bråttom och ändå riskera att ngt gick på tok och vi inte hann i tid. Alltså fick hon några slötimmar mitt på eftermiddagen innan det vare dags för musiklektionen.

Lillasyster tar en paus i studierna och uppgifterna och ger hunden Lilly lite uppmärksamhet

Lillasyster är med i skolans stråkorkester. Att ha en stor orkester att träffas under samma tak under en pandemi är inte så klokt, så orkestern träffas via nätet detta skolår tills vidare…. Inte alldeles lätt, men det är inte lite som inte är alldeles lätt just nu, eller hur? Som med så mycket annat är det bara att gilla läget….

Andra året som hon trakterar altfiol i skolans stråkorkester. Inte lika roligt som att spela harpa tycker hon, men det märks att hon tar åt sig detta instrument lika lätt som hon har gjort med harpan.

Lillasyster övade en stund innan det var dags för lektionen och sedan fick Maken och jag sitta vid köksbordet och tyst lyssna medan lektionen pågick. Det var riktigt roligt och intressant. Musikläraren är mycket trevlig. Pratar och undervisar uppmuntrande med eleverna och då är det ju inte så konstigt om de vill lära sig spela och lyssnar uppmärksamt.

Efter lektionen packade vi ihop våra pinaler, och styrde kosan hemåt till Förorten igen. Hemkomna vid 19 tiden efter en rätt lång resa pga den ihärdigt fallande snön. Inget som lämnade på marken, för det var just över noll grader hela dagen, men imorgon, tisdag, lär det skall bli en hel del av det vita….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.