The importance of customer service

Publicerad av

Jag gav mig i väg på eftermiddagen i rymdskeppet, eller Teslan Lexi egentligen. Härlig att köra, så jag tar fördel av den då den är hemma i garaget och inte parkerad vid sjukhuset och rattar på.

Färden skulle gå till en ny cykelaffär som Maken hade rekommenderat i en förort där jag aldrig varit förut, men kände till. Maken insisterade att jag borde inhandla cykelskor med clips istället för att bara använda mina vanliga tennisskor då jag trampar på Peloton.

Sagt och gjort. Jag åkte alltså iväg denna mulna eftermiddag.

Använde kartan och kom helskinnad fram. Använde en annan rutt än den som Lexi föreslog och det gick så bra så.

Tog mig ca. 20 minuter och mycket trafik denna lördagseftermiddag fanns det inte heller.

Kom alltså fram till cykelaffären….

En liten och blygsam affär, men har rykte om sig att ha kunnig personal och ett bra utbud inom cykelindustrin.

Gick fram till dörren och knackade på. Varenda affär har lite olika föreskrifter nu under denna pandemi och på dörren satt det flera lappa om huruvida man skulle gå till väga. Det obligatoriska munskyddet skulle naturligtvis bäras och så skulle man alltså knacka innan man steg in.

Expediten där inne satt på telefonen med ngn annan kund som han betjänade och vinkade in mig. Jag hade som sagt aldrig varit där förut och gick in. Sökte mig till skorna och hittade dem. Fick ingen som helst betjäning och för en novis som jag hade jag ingen aning om vilka skor var vad och vilka skor som kunde användas med pedalerna som vi har på Peloton cykeln.

Efter en stund kom samma expedit fram till mig som hade varit på telefonen. Mumlade ngt väldigt ohörbart bakom munskyddet. Jag informerade honom om mitt ärende och han visade lite slött på vilka skor som var damernas och så var det med det. Jag pekade ut ett par som inte kostade skjortan och som jag tyckte var snygga och han meddelade genast att de var herrskor. Jaha. Jag pekade ut ett annat par och meddelade honom vilket storlek jag är och han lunkade iväg till lagret för att hämta ett par.

Kom tillbaka efter några minuter och stod och såg på medan jag tog fram de medhavda strumporna (eftersom mina fötter var iklädda sandaler.) och lade på dem. Provade skorna, som passade perfekt. Gick omkring lite smått försiktigt medan den tysta expediten stod och tittade på och sedan meddelade han att de inte hade clipsen som jag behövde! Jaha. Men om jag ville vara så vänlig att lämna mitt namn och mobilnummer med honom, skulle han kontakta mig då de kom in till affären någongång nästa vecka.

Dagens inköpta cykelskor.

Jag bad honom först att få se på lite träningskläder och han visade lite förstrött med handen var de fanns. Iddes inte gå fram till några ställningar för att visa mig närmare.

Han tog de utvalda skorna till disken medan jag såg mig runt en aning. Vid detta laget var jag faktiskt så uppretad av hans slöa maner att jag gick och betalade direkt. Ville liksom inte lägga mera pengar i hans affär än det som skorna kostade!

Jag betalade, fick mitt kvitto, mina skor och gick ut. Frågade innan jag gick hur det blir med en ev. returnering om det visade sig att jag inte var nöjd med skorna och han bara mumlade bakom sitt munskydd igen ( som förresten inte ens hölls uppe. Gjorde inte mycket nytta det där!) att skorna behövde vara oanvända utomhus. OK, så mycket förstod jag också, men hur LÄNGE fick jag behålla dem hemma innan de behövde returernas om jag inte var nöjd med dem. Två veckor, ett år, ngn månad? Detta svarade han inte på, eller om han gjorde det hörde jag inte honom bakom hans otillräckliga munskydd.

Irriterad och frustrerad gick jag ut til rymdskeppet med min skolåda. När jag kom fram till Lexi höll den på att filma ngn slags händelse utanför sina egna väggar, så dörrarna var låsta! När den var klar några sekunder senare och jag kunde låsa upp bilen, såg jag på den lilla filmsnutten som filmats. Fanns inte ngt alls att filma, så inte vet jag vad de många kamerorna hade sett. Nu var jag ännu mera irriterad! Lade i växeln och rullade ut från parkeringen och hemåt….

Väl hemkommen visade jag skorna åt Maken och berättade om min lilla utfärd. Han blev högst förvånad eftersom han hade för flera veckor sedan fått ta del av den högst exceptionella kundservicen som affären är känd för! Han påpekade genast att vi troligen hittar de clips jag behöver vid en affär på närmare håll.

Det hoppas jag verkligen. Jag har liksom ingen lust att åka tillbaka till affären som jag besökte idag… Synd för dem, men kundbetjäning i detta jättelika land som styrs av kapitalismen är oerhört viktigt! Tydligen förstod inte denna expedit det….

2 kommentarer

 1. Jag har liknande typ av cykelskor och de är bra. Man får aktiverat lite andra typer av muskler, i alla fall känns det så. Tror du kommer styvats nöjd. Jag borde köpa trampor till min cykel så att jag kunde använda skorna även på mtb’n.
  Servicen är verkligen viktig, synd att det inte blev som du väntat dig.

  Gillad av 1 person

  1. Jo det sade Maken också. Med cykelskor och clips används andra muskler också eftersom du lyfter på foten lika mycket som du trampar ner. Se fram emot att prova!
   Ja, om man jobbar i affär är det nog viktigt att vara trevlig och tillmötesgående. Fast kanske Inte alla förstår det…? 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.