Reklamen väller in

Publicerad av

Det börjar närma sig. Det här stora valet här på den västra sidan om Potten. Ni som följer dessa funderingar kommer kanske ihåg att jag, för snart ett år sedan blev medborgare i detta stora land. En av de största orsakerna kanske ni undrar efter att jag redan har bott här så länge? Jo, naturligtvis att kunna rösta i valet i november. Där vi förhoppningsvis får bort Trumpen.

Nu väller valreklamen in. Den 3.11 är det officiellt val, men redan imorgon, fredag får vi börja skicka In våra röstsedlar. Extra tidigt i år pga pandemin. Poströstningen börjar alltså redan då, men eftersom den sittande presidenten försöker göra allt för att förhindra sin egen befolkning att rösta och lägger alla möjliga käppar i hjulen för posten, har jag bestämt mig för att INTE ta fördel av det tidiga poströstandet utan tänker, helt sonika, med munskyddet i högsta hugg köra till vallokalen och rösta på det gamla, beprövade sättet på valdagen i november.

Nu är det ju faktiskt så att vi inte endast väljer president den dagen, utan vi väljer en massa andra politiker också. Kongressmän och kvinnor till kongressen och representanter från varje stat till ‘House of Representatives’ I Washington D.C. Sedan finns det också andra mindre, lokala val i olika stater, som det inte hörs mycket om heller. Det beror lite på var man bor, på vad som står på röstsedeln. Dock deltar förstås hela landet i presidentvalet.

Valreklamen dimper ner titt som tätt nu. Så gott som varje dag kommer det mera reklam i brevlådan. De lokala kandidaterna håller låg profil pga pandemin, men det är från dem vi hör genom posten. Båda presidentkandidaterna kommer till Minnesota imorgon, fredag. Till olika ställen förstås och Tim Walz, Minnesotas Guvernör har vädjat till dem båda att följa restriktionerna angående pandemin.

Ännu är det lite längre än 6 veckor till valet. Det skal bli skönt när hela karusellen är över. Vi lär få en hel del post innan allt är klappat och klart…!

Dagens skörd ur postlådan då de kommer till valreklamen…. troligen mera imorgon….

4 kommentarer

    1. Jodå… Det kan de. Vara så dumma alltså.Detta stora land, men olika skikt inom ekonomi och klasser stöder Trump på lite alla håll i landet. varför vet jag inte, och frågar man ngn varför de stöder honom, får man inte riktigt ngt svar. För att han är FÖR amerikanerna har jag hört…. Fast den enda som Trump är FÖR är honom själv. Han bryr sig föga om sitt eget folk, men på ngt sätt verkar folk inte förstå detta…. Vi är dock många som röstar för Biden och Harris. Vi får ju se sedan i november om det räcker till eller inte…. 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.