Fredagskväll med oväder

Publicerad av
Lilly spanar in det annalkande ovädret

Vid 19.30 tiden hade det stormat färdigt. Åskan, blixtarna och det nerösande regnet hade lugnat ner sig och livet en helt vanlig fredagskväll kunde återgå till det normala. Trodde vi…..

En halv timme senare tjöt vädersirenerna I den närliggande parken och jag hojtade åt flickorna att det var dags att gå ner i källaren. Någonstans nära hade en tornado eller tromb som de också kallas, upptäckts. Sagt och gjort. Vi sprang snabbt ner i källaren, hundarna med och kollade sedan vädret.

Jodå, rotation i molnen hade upptäckts i en förort en bit härifrån och allmänheten ombads söka skydd i sina källare, eller andra rum borta från fönster. Är man ute och kör eller går, skall man helst söka sig till ett dike eller annan låglänt plats.

Där satt vi i källaren sedan en halv timme innan varningarna upphörde och vi kunde gå tillbaka till kvällsysslorna.,

Efter ett sådant oväder är det oerhört skönt att öppna dörrar och fönster och låta den svala kvällsluften Komma in i hemmet. Speciellt efter två väldigt heta och fuktiga dagar.

Stormmolnen seglar iväg för denna gång och kvällssolen skymtar…

4 kommentarer

    1. Precis. Dessa stora oväder som vi kan få här i Mellanvästern är verkligen inget att leka med. Hela tolv tromber slog ner i staten igår kväll. Egendom skadades, men tack och lov dock ingen.

      Gilla

    1. Jo då. Vädret är ökänt här i Mellanvästern. Bara att hänga med! Och helgvädret har hittills varit underbart med 28 grader varmt och mycket torrare i luften. Det lär skall fortsätta på samma bana imorgon, söndag. 😀☀️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.