Nattlig ilska

Publicerad av

Precis då jag blivit klar med gräsklippningen på söndagskvällen rullade de blytunga molnen in över oss. Vädret hade hela dagen varit tungt och kvavt och att det lovats busväder till kvällen var ingen överraskning. Med så mycket fukt i luften, måste atmosfären helt enkelt få ett utlopp på ngt sätt.

Tros tunga moln och mörka skyar vid 20.30 tiden satt vädret liksom bara stilla för att kunna slå till när det passade som allra bäst. Eller egentligen sämst om det kommer till folk och fä!

Min vana trogen var jag uppe sent och skulle äntligen blanda mig mellan lakanen just efter midnatt. Sonen satt ännu uppe, men alla andra sov tungt. Till och med hundarna verkade vara glada över att vara på sina egna, bekanta bäddar efter helgen vid sommarstugan.

När jag gick och lade mig avlöste blixtarna varandra högt uppe bland molnen, men åskan var ännu för långt borta för att höras. Dock hade regnet börjat smattra mot fönstret och det var inte länge förrän vinden ven runt husknuten och regnet utbyttes mot ordentliga hagelkulor.

Maken, som stiger upp i ottan för att vara på jobbet lite senare i ottan, sov tungt bredvid mig. Dessa hagelkulor som föll tätt på taket och orsakade en hel massa buller och bång , bekom honom inte det minsta. Jag däremot, steg upp ur sängen och tassade till fönstret och tittade ut bakom den igendragna gardinen. Allt jag såg var grått och träden som vajade i den hårda vinden. Regnet och haglet piskade mot allt och på dammen nedanför på bakgården gick det nästan vågor. Vilket väder!

Jag kröp ner i sängen igen där Maken antydde fortfarande inte med en endast liten rörelse att han visste om nattilskan som vädret visade upp där ute. ( Däremot var alla ungdomarna vakna, fick jag vet imorse!)

Jag låg en stund och lyssnade på vädret ifall vädersirenerna skulle börja tjuta. Om det hände, betydde det att en tornado var i antågande och då är det bara att söka skydd nere i källaren. Trots det helvilda vädret, började sirenerna aldrig varna för ngn ankommande tornado, vilket ju förstås var bra.

Vid 01 tiden lugnade sig nattilskan där ute och jag somnade ganska bums… bara för att vakna kl.03.40 till precis samma sak! Dock inga hagel denna gång, men väl ordentlig åska, blixtar som igen avlöste varandra och smattrande regn. Någon halv timme senare var det hela åter över och vädret verkade äntligen ha lugnat ner sig och hittat ett mera jämnare humör.

Vi vaknade till en sval och vacker morgon med just över 20 grader varmt och gårdagens hetta och fukt var som bortblåst. Hela morgonen verkade be om förlåtelse för sin nattilska och var strålande vacker.

Denna vackra morgon kändes alldeles perfekt med en början i bubbelpoolen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.