Vi? Sälja?!

Publicerad av

Dottern hämtade in posten på seneftermiddagen. Det kom bl.a ett brev adresserat till både Maken och mig som jag öppnade. Det var skickat från grannförorten och det syntes helt klart attt det inte handlade om reklam utan att brev som skrivits privat.

Jag öpnade nyfiket efter att vi konstaterat att vi inte kände detta par med returneringsadressen utanpå kuvertet,

Brevet började mycket trevligt med en presentation om vem de var och vad de sysslade med och hur deras familj ser ut. En mamma, en pappa, en tvåårig dotter och en till på kommande i höst.

Och sedan kom vi till ärendet och orsaken till brevet. De erbjöd sig att köpa vår sommarstuga! Berättade att de tyckte om den och området och sjön där den ligger, hade sökt upp oss på webben efter att ha bestämt sig för att de ville köpa där vi äger….!

Sedan kontaktinformation med telefonnummer och mejl och om en vänlig vädjan att sälja till dem…. och högaktningsfullt……

Jag blev helt klart irriterad och Maken märkte detta direkt när jag utbrast:

-How can anybody have the audacity to offer to buy our cabin that we have only owned for not even two years!!

Maken tog det lugnare ( vilket han vanligen gör) och förklarade att de inte visste detta, men jag är inte så säker. För även denna info finns ju på webben. När sommarstugan bytte ägare alltså. I oktober 2018!

Maken, som jobbar natt ikväll, vek helt enkelt ihop brevet och lade det i sin arbetsväska. Skulle skriva mejl till paret och berätta att vår sommarstuga verkligen inte är till salu, för då lär hans hustru gå upp i limningen, men det finns en tomt till salu inte lite längre fram på vägen, om de är intresserade av den….

Finns inte en chans att jag vi säljer vårt lilla paradis! Inte om jag har ngt att säga till om!

4 kommentarer

 1. Oj! De hade riktigt engagerat sig. Men jag skulle nog ha reagerat lika som dig. Man brukar ju vanligtvis själv lägga till salu det man vill sälja..😊

  Gillad av 1 person

 2. Men så galet! Och fräckt. Som nån slags snyfthistoria som skulle locka er att sälja. Jag hade också blivit irriterad. Det händer att mäklarna stoppar lappar i brevlådan om att de gärna säljer vårt hus eftersom det är efterfrågan på hus i området. Som om det skulle få mig att genast ringa dem och säga okej då, vi säljer. Vill jag sälja säger jag till, annars låt mig vara!

  Gillad av 1 person

  1. Ja. Liknande reklam får vi i vår brevlåda, men det är massreklam. Det stör mig inte. Dessa två hade tydligen sökt upp oss på nätet och gjort sitt detektivarbete noggrant. Har de kanske rentav gått och snokat omkring på stugtomten i vår frånvaro? Ingen aning, men fräckt var det! 🙁

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.