Som en skottspole….

Publicerad av

Trots det oerhört varma vädret har denna onsdag varit minst sagt produktiv och det känns skönt, om än en aningen svettigt. Vi kom upp till 32 grader på Celsius skalan med en luftfuktighet på 65%. Inte illa för att vara den första juli! Augusti är normalt den hetaste och den fuktigaste….

Den där skottspolen til mamman då? Jodå. Det började kring 10 tiden i förmiddagens med gräsklippning. Ville egentligen börja tidigare än så, men gräset var ännu väldigt vått efter de häftiga regnen vi haft de senaste dagarna och så all fukt i luften säkert också. Inget torkar liksom upp…

Gräset var minst sagt långt på sina ställen, men på andra rätt uttorkat och gult. Jag bestämde mig för att lämna de gulaste fläckarna orörda. Ändå var jag genomsvettig 40 minuter senare efter avslutad klippning, även om vi nu kunde stoltsera med en snygg gräsmatta igen!

Frampå seneftermiddagen fick jag besök… av städfen! Hon tyckte jag skulle feja i trappa, sovrum och tambur, så trots den heta dagen, kom dammsugaren fram ur sitt gömsle och det börjades på., Tillika fick jag en del tvättat, medan jag höll ett öga på Fiona hunden. Hon blev nämligen dålig igår kväll och började kasta upp. Gång på gång och naturligtvis var det bäst att uträtta detta ärende på mattan i vardagsrummet!

Inte undra på att städfen kom på besök idag liksom. Alla hundarnas filtar som de sover på under nätterna är tvättade och rena, till deras stora förtret. Som bekant är ju inte hundar förtjusta i rena dofter, utan ju äckligare det doftar, desto bättre.

Nu på kvällen verkar Fiona börja må lite bättre. Hon fick lättsmält, kokt ris till middagen och åt det med god aptit. Vatten därtill verkade också smaka. Gissar att hon nog är sig själv imorgon igen.

Efter avslutad dammsugning och tvättning blev det dags för kvällens matlagning.

Kycklingen är nästan klar

På grund av denna hetta är det enklast att grilla ute på somrarna. Ikväll blev det kyckling, som jag faktiskt inte hade grillat på ett bra tag. Till följd av värmen, valde jag att duka imonhus. Det var alldeles för hett ute på verandan, även med takfläkten påslagen.

Till kycklingen kokade jag helt vanligt ris, smaksatt med kycklingbuljong och så gjorde jag en enkel sallad bestående av färsk basilika, skivade tomater och färsk mozzarella.

Enkel och god sommarsallad

Sommarmaten behöver ju inte vara mera kompilerad än så och samtliga i familjen verkade nöjda.

Imorgon torsdag utlovas mera hetta, mera fuktighet och äkta sommarväder. Kanske, kanske det blir ett hopp i simbassängen imorgon? Om det inte finns för många besökare det vill säga. Endast 50 pers i gången får vara där så att alla kan hålla distans…. Covid sommaren fortsätter….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.