Jobbig vecka…

Publicerad av

Det var en otroligt jobbig vecka med tanke på allt det sista övandet inför dagens harpkonsert. Precis som det skall vara Inför en premiär gick inget riktigt som det skulle. Lillasyster kämpade på med alla sångerna som redan var så inövade., och varenda gång hon satte sig vid harpan, gick det fel. Hela stycket gick av, hon tappade bort noter, hon glömde bort vissa delar etc, etc.

Tidigt i veckan blev hon så arg och frustrerad att hon lämnade harpan och sprang uppför trappan till sitt rum och övade inte mera den dagen.

I torsdags hade hon sista lektionen inför dagens konsert och den gick faktiskt rätt bra. Hennes lärare gav henne fantastiskt bra råd i slutet av lektionen: öva som vanligt imorgon på fredagen och på lördagsförmiddagen innan konserten, spela inga av sångerna som du skall uppträda med då du värmer upp. Spela skalor och spela annat som du kan, men spela inte sångerna som du skall uppträda med under konserten.

Sagt och gjort. Kloka råd från en fantastisk instruktör.

Vårt vardagsrum utgjorde konsertsal

Så här såg det ut för oss här hemma strax innan konserten började. Dator, mikrofon, sladdar och harpan uppställda och klara för att förmedla denna konsert till släkt och vänner i delstaterna: Wisconsin, Arizona, Arkansas, South Carolina och Minnesota. Därtill hade Lillasyster publik i Sverige och Finland.

Vi hade bjudit runt 70 personer, men endast 27 datorer var inloggade. Så går det lätt på somrarna då man har så mycket annat program. Tack till alla ni som loggade in och kom och tack för alla fina kommentarer som strömmat in hela dagen via mejl, Whatsapp och Messenger! Precis allt har blivit uppläst till Lillasyster och hon strålade!

Under konserten…..

En mycket glad och nöjd Lillasyster över att nu vara helt klar med den tredje boken i Suzuki metoden i att lära sig spela detta jättefina instrument. Inkommande måndag har hon följande lektion och nu får hon fortsätta med den fjärde av de fem böckerna….

Förhoppningsvis hålls nästa solokonsert på vanligt sätt,.men otroligt kul med denna teknik är ju att vänner från när och fjärran och från andra sidan Potten också kan vara med! Tack till er som kom!

7 kommentarer

 1. Hej Johanna,,kul att du hittat till min blogg.Jag har läst in mig lite i din blogg,ni är en fin aktiv familj.Duktig dotter som spelar harpa,måste vara skitsvårt med alla dessa strängar..Haé Kram.

  Gillad av 1 person

 2. Säkert spännande för dottern. Jag måste säga att detta instrument är otroligt vackert!
  Tänk att ha gäster från 3 olika länder, det är inte illa!

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är det ett vackert instrument! Massor med teknik ingår i att lära sig spela det! Det var en trevlig stund och kul med publik från alla håll och kanter. Teknikens under- helt klart! 😃

   Gilla

  1. Det är kul att kunna bjuda folk från när och fjärran då tekniken finns- helt klart. Skulle vara kul att kunna göra båda…. ’Normal’ konsert och samtidigt sända via zoom för de som bor längre bort…. måste kanske fundera på ngt sådant inför nästa konsert om troligen si då där 1 år….. 🤔😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.