Shoppat loss!

Publicerad av

Skall man bjuda på harpkonsert för etthundra inbjudna gäster, även om detta blir virtuellt, behöver man ha ngt på sig. För några veckor sedan, innan de vanliga affärerna var öppna ännu, konstaterade vi att en viss Lillassyter behövde kläder för sommaren. Hennes hyllor var sgs tomma, vilket jag också tror att jag bloggade om.

Förutom shorts, linnen och t skjortor beställde Lillasyster en klänning. En mycket fin sådan. Nu har alla kläderna kommit som vi beställde vi nätet, men inte klänningen, förstås. Enligt den amerikanska postservicen skall klänningen dimpa ner i postlådan på fredagen och konserten är på lördagen. Den annars rätt så tålmodige mamman tyckte detta var lite i senaste laget, så idag på eftermiddagen, efter att mamman hade släpat hem en hel massa mat från mataffären igen, åkte vi och shoppade.

Vi åkte in till centrum av Förorten och till Lillasysters favoritaffärer. Vi hade inte gått omkring många minuter och tittat förrän hon hittade ngt som hon var intresserad av.

Lillasyster har inte alls samma klädsmak som mig eller sin äldre syster. Jag tycker vanligen om klara färger och inte för grälla mönster. Stora syster lite liknande. Den yngre dottern föredrar jordnära färger och svagare i tonerna. grått, svart, grönt, svagt rosa och ljus grönt. Ibland ngn blå ton, men inte alls som mamman som helst skulle klä sig i blått från huvud till tå precis varje dag!

Dock hade vi tur och hon hittade ett par plagg som hon var nöjd med. Sedan undrade hon om vi kunde gå till skoaffären nu när den faktiskt är öppen och det går att prova.

Sagt och gjort. Till den närliggande skoaffären gick vi och hör och häpna, vi hittade båda skor! Två par sandaler för Lillasyster och ett par för mamman, som endast för några dagar sedan hade kastat bort sina gamla, slitna sandaler som till slut gav upp i helgen vid sommarstugan och gick helt sönder.

Nöjda åkte vi hem igen efter en eftermiddag på stan. Det var riktigt roligt trots munskydd på expediter och kunder, plexiglas framför kassorna och skyltar som uppmanar alla att hålla distans.

Det nya normala helt enkelt till det där vaccinet existerar. Bara att gilla läget….

Ute på verandan med datorn i kvällningen. Det blev vackert igen efter en ordentlig åskstorm!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.