Hipp hipp hurraaaa! ( karantän stil)

Publicerad av

Det är lite besvärligt det här med födelsedagar just nu…. Jovisst, karantän tiden är officiellt över, men som bekant, härjar detta virus fortfarande och vi skall inte samlas mera än 10 stycken per gång och då helst utomhus.

Det är nämligen så att en viss Svärmor fyller 86 år idag och naturligtvis behöver man uppvaktas på en sådan dag!

Medan jag handlade mat i förmiddags såg jag till att köpa en mindre version av hennes favoritpaj: choklad med grädde. En bukett blommor sitter ju aldrig fel heller och så hade jag och Lillasyster hittat två riktigt fina blusar då vi shoppade kläder åt henne i lördags.

Dottern och jag knåpade också ihop en pastasallad åt vår familj Till kvällens middag och såg till att en del blev över till Svärföräldrarna också.

Det blev nämligen olidligt hett denna måndag i juni och då går det helt enkelt att inte äta mycket annat än kall pastasallad, en grön sallad eller ngt annat lätt. Man vill liksom inte ens ha kokt mat eller ens hett kaffe. ( Om man råkar vara kaffedrickare.)

Den officiella temperaturen landade på +35 grader, men ni kan ju ta er en titt på våra termometrar ovan. Den första var den som jag har på verandan vid lunchdags och den senare var nog i solen på seneftermiddagen, så det kändes nog en aningen bättre i skuggan.

Efter att pastasalladen var klar åkte hela familjen den korta vägen till Svärföräldrarnas hem för att uppvakta ett visst födelsedagsbarn. Vi parkerade och gick och ringde på med blomsterkvast, mat och liten gåva. Sjöng för full hals gjorde vi också och det var en glad och rörd Svärmor/farmor/mamma som tog emot oss. Sedan stod vi en stund ute i skuggan och pratade, men på grund av den otroliga hettan, grattade vi henne ännu en gång och åkte sedan hem igen. Det är verkligen lite tråkigt då man inte kan ställa till med en hejdundrande fest!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.